Læretid i Europa - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/vestfoldfylkeskommune http://plus.google.com

 

  • 15. des. 2014
  • 05. mai. 2015
  • Utdanning

Læretid i Europa

27 lærlinger til 6 forskjellige land

Vestfold fylkeskommune har lang tradisjon med å søke om EU-midler til lærlingeopphold i Europa. Utdanningsavdelingen forbereder nå utenlandsopphold for 27 lærlinger i 6 ulike land.

Spania som reisemål

De første tre lærlingene reiser til Spania 4. januar og skal jobbe i Jerez de la Frontera i 13 uker. En av dem er Sarah Olving Hem. Hun er andre års lærling i barn- og ungdomsfagarbeider.

-Å få denne muligheten er fantastisk. Jeg gleder meg til å lære språket, kulturen og se ulikheten mellom Spania og Norge. Det blir en lærerik og en fin opplevelse som jeg vil ta med meg videre i livet, sier Sarah.

11. januar reiser en kokkelærling til Sardinia i Italia. 10 lærlinger reiser til Dublin i Irland 22. februar til 21. mars. 7 lærlinger reiser til Ludwigshafen i Tyskland 28. februar til 28. mars.

Mer enn det faglige

I praksis betyr utplassering at lærlingene skal jobbe i samme bransje eller fag som de vanlig utdanner seg i. Fagenes innhold kan variere fra land til land. For en tømrer kan det for eksempel bli mye murarbeid ved utplassering i Irland.

Opphold i et annet land skal også gi et annet utbytte enn det faglige.

 -Lærlingene vil få nyttig jobberfaring og stille sterkere i arbeidslivet etter endt læretid. De lærer et nytt språk, og hvordan de skal takle utfordringene med å jobbe i et annet land, sier rådgiver i utdanningsavdelingen Hege Andreassen.

20 års jubileum

Siden 1995 har fylkeskommunen søkt om EU-midler til utplassering av lærlinger i europeiske land. I 2015 feires 20-års jubileum for utplasseringer. Den tyske bedriften BASF var en av de første partnerne til fylkeskommunen.

Bilde: Lærlingeopphold i Europa: Alexsander Hoand Duy, Sarah Olving Hem og Roar Gulliksen.