Mottok Dronning Sonjas skolepris - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/vestfoldfylkeskommune http://plus.google.com

 

  • 10. des. 2014
  • 05. mai. 2015
  • Utdanning

Dronning Sonja delte ut skolepris

Thor Heyerdahl best på likeverd og inkludering

9. desember mottok Thor Heyerdahl videregående skole Dronning Sonjas skolepris for deres arbeid med likeverd og inkludering.

Å skape en enhet

Prisen ble delt ut av Dronningen og juryleder professor Edvard Befring. Dronning Sonja gratulerte elevene og skolen fra scenen.

– Dere har fått til noe jeg synes er nesten helt umulig med så mange elever - å skape en enhet. Det er fint å se at en skole i Norge er så fremtidsrettet og full av kreativitet. Bredden på studielinjene utmerker seg i forhold til tidligere vinnere, sa Dronningen.  

Prisen består av 250 000 kroner, et diplom og et kunstverk av Eli Hovdenak.

– Thor Heyerdahl videregående skole utmerker seg ved å være kreativ og utviklingsorientert, og praktiserer likeverd og inkludering på en fremragende måte, juryleder professor Edvard Befring.

Imponert kunnskapsminister

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var også tilstede under utdelingen.

– Flere skoler i Norge har noe å lære av Thor Heyerdahl. Jeg er imponert over skolens læringsmiljø og linjemangfold, sa Røe Isaksen i sin tale.

En minnerik dag

Etter endt prisutdeling i Arena var det elevene sin tur til å vise fram skolehverdagen i sine egne klasserom. Elever fra forskerlinja, kombinasjonsklassen, arbeids- og hverdagslivstrening og teknikk og industriell produksjon sørget for å gi dronningen et innblikk i både laboratorieforsøk, språktrening, kafédrift og verksteder. Besøket ble avsluttet med lunsj i kantina – tilberedt og servert av elever på restaurant- og matfag.

– Det er imponerende å se innsatsen elevene har lagt ned og hvordan de har vært med på å forme programmet med sine ulike bidrag. Dette har vært en minnerik dag, oppsummerte en stolt rektor Robert Rognli.