Første Toppidrett-samling - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/vestfoldfylkeskommune http://plus.google.com

 

  • 16. sep. 2016
  • 31. jan. 2017
  • Kultur,Idrett og friluftsliv

Første Toppidrett-samling

Trening, foredrag og kunstnerisk workshop.

20 lovende Vestfoldungdommer fra ni ulike idrettsgrener er tatt ut til å være en del av Vestfold Toppidrett for sesongen 2016/2017. Denne uken var de på sin første samling, i Skien Fritidspark. På programmet sto blant annet felles trening, foredrag og kunstnerisk workshop.

Populært tilbud

Vestfold Toppidrett er et samarbeid mellom Vestfold Idrettskrets og Vestfold fylkeskommune, hvor utøverne får et bredt sammensatt idrettsfaglig, sosialt og kulturelt tilbud.

- Det er stor interesse for å bli med, og vi mottar mange gode søknader hvert år. Utvelgelsen er krevende, og de som får plass holder et svært høyt nasjonalt og internasjonalt nivå i sin idrett, forteller Bård Andresen, ansvarlig for Vestfold Toppidrett i fylkeskommunen.

Målet med satsingen er å bidra til å skape fremtidige OL- og VM-deltakere fra vårt fylke.

Skadeforebygging

Samlingene skal ha både treningsfaglig, kulturelt og sosialt innhold. Denne gangen, delte Tom Kristiansen - fysisk trener for noen av verdens beste håndballspillere i Larvik HK, av sin kunnskap om hvordan idrettsutøvere best kan holde seg friske og skadefrie.

- For at dere skal lykkes i å bli best mulig, er det avgjørende at dere får kontinuitet i treningsarbeidet. Da må dere holde dere friske. Du må også ha evnen til å tåle motgang, sa Kristiansen.

Han ga konkrete råd for både kosthold, restitusjon, treningsplanlegging og skadehåndtering.

- Foredraget var veldig interessant og lærerikt. Jeg har selv slitt med en vond korsrygg, og har også lært om hvordan jeg kan forebygge dette hos fysioterapeuten jeg har tilgang på gjennom Vestfold Toppidrett, forteller feltrytter Maren Aurora Våge, som i stallen for andre år på rad.

Spilte inn sang

Et kulturprogram er også en del av tilbudet, hvor tanken bak er å utvikle «det hele mennesket». På samlingene får utøverne møte profesjonelle kunstnere, som på en annerledes måte utfordrer de til å presse egne grenser. På denne samlingen tok de erfarne musikerne Hilde Norland Gundersen og Espen Gjelstad Gundersen utøverne med på en sangleksjon, som endte i en innspilling.

- Dette var moro! Her måtte flere av oss dras ut av komfortsonen, og lære noe nytt og annerledes, forteller skøyteløper Vetle Stangeland. Han får støtte av Våge:

- I tillegg til å presse oss ut av komfortsonen, lærte vi jo faktisk å synge bedre.

Det lille ekstra

Vestfold Toppidrett ble startet opp i 2003, og OL-medaljører som Nora Mørk og Kjetil Borch har tidligere vært en del av satsingen.

- Tilbudet er et supplement til utøvernes eksisterende klubb- og trenerrelasjoner. Utøverne som tas ut er som regel ennå ikke tatt opp i forbundsgruppene for fullt. Vestfold Toppidrett ønsker å tilby det lille ekstra, og bidra til at de lykkes med å ta det neste steget, forklarer Andresen.

- Jeg søkte meg til Vestfold Toppidrett fordi jeg hadde hørt mye positivt om det. Det er gøy å møte andre i samme situasjon, og lære av hverandre. Jeg håper deltakelsen bidrar til at jeg utvikler meg som utøver og person, og at det hjelper meg på veien mot å nå målene mine, sier roer Maja Aspenes.

Utøverstall 2016/2017:

Andre Tuzov, håndball, Falk Horten
Siw Døvle, fotball, Urædd FK/ Halsen IF
Tormod Hauene, håndball, Falk Horten 
Leif Erik Brenne, håndball, Falk Horten
Maren Aurora Våge, feltritt, Jarlsberg og Melsom Rideklubb
Nora Skuggedal, styrkeløft, Larvik Atletklubb            
Adrian Lindgren, roing, Tønsberg roklubb
Maja Aspenes, roing, Horten roklubb
Ingvild Gåskjenn, sykling, Horten OCK
Torjus Sleen, sykling, Tønsberg Cykkelklubb
Malin Edland, friidrett/løp mellomdistanse, Larvik turn
Kristoffer Liset, langrenn, IL Ivrig
Fredrik Johnsrud, langrenn, Stokke IL
Hans Bernhard Burud, langrenn, Sande SK ski
Josefine Tommine Eriksen, friidrett, Larvik Turn
Magnus Rød, paralangrenn, Stokke IL
Vetle Stangeland, skøyter hurtigløp, Tønsberg Turn
Eirik Aabrekk, langrenn, Runar IL
Iver Knotten, sykkel, Tønsberg CK
Martine Gjøs, sykkel, Horten og Omegn CK