God stemning på felles fylkesting - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/vestfoldfylkeskommune http://plus.google.com

 

  • 23. nov. 2017
  • 15. des. 2017
  • Politikk

God stemning på felles fylkesting

Mellom Telemark og Vestfold

I dag møttes Vestfold og Telemark fylkeskommuner til felles fylkesting for å diskutere sammenslåingen av fylkene.

Navn, fylkesting og fellesnemd

79 fylkespolitikere møttes i dag i Skiringssal for å diskutere navn, medlemmer i det nye fylkestinget, sammensetning av og funksjoner for den nye fellesnemnda, revisor og oppretting av eventuelt andre fellesorganer. Det var god stemning i salen, og troen på det å få til en ny, god region kom sterkt til inntrykk i innleggene.


-  Vi skal bygge noe nytt og stort sammen til beste for kommende generasjoner, og for å få til dette må vi slutte å tenke grenser. Næringslivet kjenner ingen grenser, vannet renner der det vil, miljøutfordringene stopper ikke ved en fylkesgrense. Jo raskere vi fjerner våre egne grenser, jo før kan vi starte å bygge noe nytt, sa fylkesordfører i Vestfold Rune Hogsnes i sitt innledningsinnlegg.  


Politikerne gjorde ingen vedtak i møtet. Det er fylkestingene i de to fylkene som skal gjøre endelige vedtak i desember-møtene.

Oppfordret til raushet

Statssekretær Paul André Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet innledet møte med å peke på mulighetene som ligger i den nye regionen.

-    Nå har fylkespolitikere landet over en historisk sjanse til å være med på å utvikle et regionalt nivå og finne løsninger på felles regionale utfordringer, sa Chaffey.
Statssekretæren oppfordret de folkevalgte videre til å være rause, tenke helhet og hele region.

Dagens fellesmøte skal legge grunnlag for det som skal vedtas i neste fylkesting i henholdsvis Telemark og Vestfold.