INNOMEET 2017 - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/vestfoldfylkeskommune http://plus.google.com

 

  • 19. apr. 2017
  • 15. des. 2017
  • Næring

INNOMEET 2017

Et kraftsentrum for innovasjon – 3. mai i Drammen

Onsdag 3. mai møtes studenter og kjente næringslivspersoner til regional inspirasjons- og læringskonferanse på Union Scene i Drammen. Målet er å skape et kraftsentrum for innovasjon.

Tre fylkeskommuner, Innovasjon Norge, Ungt Entrepenørskap og HSN har for andre gang gått sammen om å lage en inspirasjons- og læringskonferanse om innovasjon og entreprenørskap. På programmet er markante næringslivspersoner, entreprenører, innovatører, kjente personligheter og inspirerende foredragsholdere.

Et smart valg

– Regionen vår trenger verdiskaping og fremtidige arbeidsplasser. Da er det smart med en arena som INNOMEET 2017, som er en faglig og sosial møteplass på tvers av geografi, sektorer og generasjoner, sier fylkesordfører Rune Hogsnes.

Samme dag, på Papirbredden i Drammen, foregår Regionmesterskap i Studentbedrift i regi av Ungt Entrepenørskap - også en viktig del av konferansen. Her vil 15 bedrifter presentere sine ideer og produkter, og det vil bli delt ut priser.

Vestfoldavdelingen i Ungt Entrepenørskap har ambisjoner om å øke antallet studentbedrifter og få flere i tilknytning til Campus Vestfold. Vestfold fylkeskommune bidrar med 25 000 kroner. Tiltaket er forankret i handlingsplanen for Regional plan for verdiskaping og innovasjon (RPVI).

Agenda

10:00 Åpning av ordfører Tore Opdal Hansen
Velkommen til Drammen og Buskerud.

10:10 HSN-rektor Petter Aasen
Våre ambisjoner, sammen med dere. Vi skal bli det innovative Universitetet i Sørøst-Norge – med gode samarbeidspartnere!

10:20 Konferansier Christian Strand
Introduksjon til programmet.

10:25 Fra Studentbedrift til global suksess – Fortellingen om Zwipe
Kim Humborstad fra Skien var entreprenørskapsstudent i Bø i 2006-2009. Der utviklet han og studentkamerater en god idé; et bankkort med fingeravtrykk i stedet for PIN-kode. Det går nok ikke, sa ekspertene på området – så da gjorde de det! Og de fikk oppbakking fra sine veiledere i Bø. Kim kommer og forteller sin eventyrlige historie på INNOMEET

10:50 Two minutes to convince
Studentbedriftene får 2 minutter hver til å “pitche” sine forretningsideer. Introduseres av Christian Strand.

11:45 Entreprenørskap trenger grenseloser, ikke portvoktere
Hans Anton Stubberud, dekan/phd. Handelshøgskolen HSN. Hans Anton har forsket og skrevet sin phd om inkubatorer og tablererveilederes rolle.

12:00 A story of a successful innovation tool – students and business in true collaboration
Ville Kairamo, head of Demola Network, Finland. Med et utgangspunkt i et akutt behov for innovasjon i Finland etter Nokia, har DEMOLA-verktøyet spredt seg til i dag å utgjøre et globalt nettverk av samarbeids- løsninger mellom universiteter, høgskoler og det omkringliggende arbeidslivet. DEMOLA-metoden skal nå lanseres på Østlandet av HSN!

12:30 LUNSJ OG MINGLING I STUDENTBEDRIFTUTSTILLINGENE

13:30 Entreprenørskap begynner i barnehagen
Pi-parken i Larvik er et realfagslaboratorium for barnehagebarn. Det ble etablert av fire private barnehager i 2014, som et satsningsområde for å styrke interessen for realfag. Siden har hundrevis av barn fått leke og lære seg gjennom realfagmoro i Pi-parken. Se: www.pi-parken.no. Daglig leder Anja Sterner og pedagogisk leder Janne Engstrøm tar med seg tre nysgjerrige barnehagebarn og viser et eksperiment.

14:00 Legg vekk skjemaet og gå inn til verdensrekord!
Hans Trygve Kristiansen, trenerlegende og bærebjelke i ledelsesprogrammet Ordtilhandling forteller med utgangspunkt i en hendelse på isen under Lillehammer-OL hvordan du som leder kan oppnå bedre resultater ved ikke å fokusere så mye på å få nye ideer. Det er bedre om du gjør noe med de ideene du allerede har.

14:20 DIGITALNORWAY – Toppindustrisenteret. Deling og samarbeid skaper regionale vinnere. Hilde Tonne
Deltakerne på fjorårets INNOMEET fikk høre Kongsberggruppens innovasjonsdirektør Sverre Gotaas fortelle om ideer for et Topp-industrisenter. Nå er det her! Prosjektleder for satsingen forteller, og inviterer til samarbeid om utvikling og spredning av metoder, modeller og kunnskap.

14:40 Innovatører trengs overalt – og av mange slag!
Johan H. Andresen. FERD-investoren satser på sosialt entreprenørskap. Hva er det, og hvorfor satser han i den retningen?

15:10 Kort pause

15:25 Kan noen lære å skape noe som ikke finnes?
Daniel R. Döderlein. Döderlein ble kåret til årets entreprenør 2014 av Norwegian Venture Capital Association. Han startet et av Norges første Internettdomene og internettselskap som 17 åring. Han har i mer enn 20 år gründet virksomheter innen IT, telecom, klær, reklame og finansiell teknologi hvor han bygget det første selskapet som leverer tjenester med drift i «skyen». Han sitter i kundestyret hos Google. Hans budskap er: Ikke gruble for mye. Just Do It!

15:45 Salongsamtale: Entreprenører trengs over alt!
Ledet av Christian Strand. En oppsummerende samtale som peker framover, med flere gjester i salongen.

16:00 PRISUTDELINGER – BTV-MESTERSKAPET FOR STUDENTBEDRIFT

16:30 Slutt

INNOMEET er en næringskonferanse om innovasjon og entreprenørskap i det gode overlappingsfeltet mellomnæringsliv, utdanning og offentlig sektor. Årets konferanse blir på Union Scene på Papirbredden, Drammen den 3. mai. BTV mesterskapet for studentbedrifter 2017 blir arrangert under INNOMEET.

Mer informasjon og påmelding her: innomeet.no