Scenekunst-Norge samlet i Sandefjord - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/vestfoldfylkeskommune http://plus.google.com

 

  • 19. apr. 2017
  • 22. feb. 2018
  • Kultur

Scenekunst-Norge samlet i Sandefjord

Den 22. utgaven av Markedet for Scenekunst i gang.

Onsdag åpnet 2017-utgaven av Markedet for Scenekunst i Sandefjord. De tre neste dagene skal et hundretalls scenekunstnere fra både inn- og utland vise seg frem og selge seg inn til et publikum bestående av arrangører og produsenter fra hele landet.

Profesjonell scenekunst

Markedet for Scenekunst er Norges største arena for presentasjon, kjøp og salg av profesjonell scenekunst for barn og unge. Det er Sandefjord kommune sammen med Vestfold fylkeskommune som står bak arrangementet, som er viktig for programmeringen i Den kulturelle skolesekken, og for kulturhus og festivaler på jakt etter gode scenekunstproduksjoner til barn og unge.

- Vi forventer opp mot 200 deltakere, og på scenen skal produksjoner vises frem. I tillegg til visning og kjøp og salg av scenekunstproduksjoner, har Markedet for Scenekunst blitt en sentral møteplass for det profesjonelle scenekunstmiljøet i Norge, forteller leder for arrangementet, Gunn Strand Eliassen i Sandefjord kommune.

Foregangsfylke

Målet med Marked for Scenekunst er å bidra til at flere barn og unge skal få tilgang til profesjonelle scenekunstopplevelser, og å øke kompetansen på området for både arrangører og utøvere.

- Vi er stolte av å ha denne arenaen i vårt fylke. Vestfold er et foregangsfylke innen profesjonell kunstformidling til barn og unge. Den kulturelle skolesekken – som startet opp i Sandefjord, og Marked for Musikk – som stadig er i utvikling, er andre eksempler på det, sier kulturdirektør i Vestfold fylkeskommune, Arild Moen.

Fylkeskommunen bidrar med både økonomiske midler og kompetanse til arrangementet.

Attraktiv arena

Markedet for Scenekunst er en ettertraktet arena blant landets scenekunstnere, og konkurransen om en plass i programmet er stor. Kanskje ikke så rart når salen er full av potensielle oppkjøpere. For mange av utøverne fører deltakelsen her til nye og kjærkomne spilleoppdrag.

- Forestillingene som vises frem er et resultat av en grundig prosess. Det er flere utøvere som ønsker å opptre enn hva vi har plass til i programmet, og vi har derfor ventelister hvert eneste år. Vi viser frem de produksjonene vi mener holder aller høyest kvalitet, sier Strand Eliassen.

Arrangementet foregår i Hjertnes kulturhus, og alle scenene i det store kulturhuset tas i bruk. 

Mer informasjon

Markedet for Scenekunst sin hjemmeside: https://www.markedet.org/

Markedet for Scenekunst sin Facebook-side: https://www.facebook.com/markedetforscenekunst/?fref=ts