Tester selvkjørende minibuss - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • http://twitter.com/vestfoldfylke https://www.facebook.com/vestfoldfylkeskommune http://plus.google.com
  • 21. apr. 2017
  • 12. jan. 2018
  • Samferdsel

Tester selvkjørende minibuss

Kom og prøvekjør på Campus Vestfold 26. og 27. april!

Vestfold fylkeskommune sammen med flere samarbeidspartnere tester en selvkjørende minibuss på Høgskolen i Sørøst-Norge, Campus Vestfold, onsdag og torsdag i neste uke.
Vil du prøvekjøre den selvkjørende minibussen?

Testen av den selvkjørende minibussen finner sted på et avgrenset område foran hovedinngangen til høgskolen, Campus Vestfold, onsdag 26. april kl. 12.00 – 16.00 og torsdag 27. april kl. 08.30 – 14.30.

Alle som ønsker å se nærmere på bussen eller være med på en prøvetur er velkomne disse dagene.

En del av fremtidens kollektivtilbud?
Det var Vestfold fylkeskommune som i vinter tok initiativ til å sette i gang et forprosjekt med selvkjørende minibuss i Vestfold. Gjennom et samarbeid mellom Vestfold fylkeskommune, Horten kommune, Høgskolen i Sørøst-Norge, Vestfold kollektivtrafikk og Statens vegvesen blir testingen nå en realitet. 

Førerløse busser er en del av morgendagens transportløsninger, og med dette fremtidsrettede forprosjektet ligger Vestfold langt framme.

- Vi ønsker å vise frem den teknologiske utviklingen innen kollektivtrafikk for innbyggerne i Vestfold. Horten er en teknologiby og derfor var det naturlig å velge Horten kommune og Campus Vestfold som sted for testen. Tanken er å knytte nye Horten videregående skole sammen med sentrum ved hjelp av en selvkjørende minibuss. Det samme vil være aktuelt mellom høgskolen og nye Horten stasjon, og flere andre steder i Vestfold etter hvert, sier Hans Hilding Hønsvall (KrF), leder av hovedutvalget samferdsel og areal i Vestfold fylkeskommune.

Om noen år vil selvkjørende minibusser kunne benyttes som matebusser på den første eller siste delen av en kollektivreise; mellom for eksempel hjem og kollektivtrafikknutepunkt; eller fra et kollektivtrafikknutepunkt til arbeidsplassen. Denne typer busser skal i første omgang være et supplement til eksisterende kollektivtilbud.

Hva mener du?
I forbindelse med prøvekjøringen av den selvkjørende minibussen, gjennomfører vi en enkel undersøkelse. Hva mener du om hvorvidt slike busser er en del av morgendagens transportløsninger?

Klikk deg inn på undersøkelsen og si din mening   

Undersøkelsen er 100 % anonym og det tar bare 2-3 minutter å svare på den. Det er mulig å svare på undersøkelsen til og med søndag 23. april 2017.