Vant Ila Auto-konsert - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 28. sep. 2016
  • 03. nov. 2016
  • Kultur

Vant Ila Auto-konsert

Tirsdag fikk 500 Nortura-ansatte oppleve hva det vil si å være en del av AKS, da de fikk Ila Auto på besøk.

Nortura, Norges største merkevarehus innen kjøtt- og eggprodukter, som foreløpig ikke med i AKS – var den heldige vinneren av en AKS-opplevelse under en konkurranse på NHOs årskonferanse 2016. I går fikk de 500-ansatte ved Norturas produksjonslokaler på Sem i Tønsberg besøk av Norges kanskje mest kjente bluegrassband, Ila Auto.

Stoppet produksjonen
Hos Nortura arbeides det på skift, og for å sikre at alle ansatte skulle få oppleve konserten – stilte AKS og Ila Auto opp med hele tre konserter på en og samme dag.

- Dette er et kjempeflott tilbud. Vi stoppet produksjonen tre ganger i dag, og nær sagt alle ansatte har fått med seg en konsert. Jeg tror det er en god investering, sier fabrikkdirektør Therese Ryan (bildet).

Ryan forteller at Nortura nå vil evaluere AKS-opplevelsen, for å vurdere deltakelse i fylkeskommunens kulturprogram for bedrifter.

- Dette blir jo en investering i felles opplevelser og kultur. Det er jo ikke det vi har mest av i en hektisk hverdag her hos oss, sier hun.

«Den kulturelle skolesekken for voksne»
Ila Auto, skal i løpet av tre uker spille konserter hos 26 små og store, private og offentlige, bedrifter i Vestfold. Så langt er erfaringene positive.

- Å være ute på turne i AKS er veldig moro. Dette er jo litt som Den kulturelle skolesekken, bare for voksne. Folk får oppleve ting de kanskje vanligvis ikke ville oppsøkt, og publikum ser ut til å kose seg, sier Stein Are Fevang, selv fra Høyjord i Vestfold og vokalist og dobrospiller i bandet.

AKS er en viktig del av fylkeskommunens satsing på å gi fylkets innbyggere muligheten til å oppleve og berøres av kunst- og kulturuttrykk.

- AKS-arrangementene gir bedriftene og de ansatte nye impulser, bidrar til økt trivsel og bedre arbeidsmiljø, sier rådgiver kultur Yvonne Pleym i Vestfold fylkeskommune.

 

Klikk her for å se reportasje på NRK distriktsnyhetene fra Nortura-besøket