Elektrofag (EL) - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 08. mai. 2013
  • 21. des. 2017

Elektrofag (EL)

Velger du elektrofag, lærer du deg å ivareta systemer som er helt nødvendige i dagens samfunn.

Kunnskap og ferdigheter innen elektriske og automatiserte systemer er viktig. Helsevesen, olje- og industriproduksjon, fly-, skips-, og jernbanetransport /infrastruktur er alle eksempler på områder hvor samfunnet er helt avhengig av at alt fungerer som det skal, og at man kan stole på systemet.

Gjennom fagene data og elektronikk gjør skolen deg til en kvalifisert IKT-medarbeider som sikrer små og store bedrifter gode IKT-løsninger og et operativt nettverk.

Etter to år på skolen følger 2 eller 2,5 år som lærling i bedrift, eller du kan gå videre og bli elektriker med tilleggskompetanse (tidligere skipselektriker).

Etter Vg1 elektrofag er du også kvalifisert for å søke Vg2 maritime fag (MAR), med alle mulighetene dette åpner, i maritim næring, oljebransjen så vel som Sjøforsvaret. Færder tilbyr Vg2 maritime fag.

Veien videre

Ved Færder er vi nært knyttet opp mot elektrobransjen og elektronikk- og mikroteknologimiljøet i Vestfold, samt maritim næring. Bransjene rekrutterer lærlinger, fagarbeidere og studenter fra oss til videreutdanning på høyere nivå.

Ved Færder videregående skole sørger vi for at du tilfredsstiller bransjens høye faglige krav og sikkerhetskrav. Slik vil arbeidskraften din kunne bli ettertraktet etter endt skolegang.

Færder videregående skole har følgende tilbud med søkekoder (søk i VIGO her):
Vg1 elektrofag (ELELE1)

Vg2 elenergi (ELELE2)
Vg2 data og elektronikk (ELDEL2)
Vg2 Maritime fag (TPMAR2)
Vg2 kulde- og varmepumpeteknikk (ELKVT2)                                                                       

Vg3 maritim elektriker (ELMEL3)

Se også nettstedet "Ikke for alle".