Teknikk og industriell produksjon (TP) - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 26. jun. 2013
  • 16. nov. 2017

Teknikk og industriell produksjon (TP)

Ønsker du deg en utdanning innen teknisk industri, maritim næring, bilbransjen, kjemisk prosessindustri, subsea eller i oljebransjen? Dette er en utdanning som gir deg et hav av muligheter og fører til rundt 100 fagbrev.

Teknikk og industriell produksjon (TP) åpner opp en verden av bil, metall og industriproduksjon. Dette yrkesfaglige utdanningsprogrammet gir deg kunnskaper og ferdigheter innen områder som reparasjon av bil- og båtmotorer, overflatebehandling, sveising, dreiing og andre metallarbeidsteknikker.

Ved TP får du en solid innføring i produksjon, vedlikehold og installasjon. Du lærer å håndtere mange ulike verktøy, maskiner og dataprogrammer. TP er et springbrett til videre utdanning innen maritime fag, teknologisk industri og oljebransjen. Her lærer du de meste på en praktisk måte. Du får et godt grunnlag for fagbrev og jobb, eller interessant videreutdanning til for eksempel ingeniøryrket innen mange fag og bransjer.

Obligatorisk utstyrspakke for alle elever på TP.

Alle elever på TP er pålagt å følge gjeldende HMS krav. Ved sveise og dreiearbeid vil det være åpen varme og roterende maskiner. Det er avgjørende for en grunnleggende sikkerhet at alle følger kravene til bekledning.

Som elev på TP må du tilpasse deg våre sikkerhetskrav. Du kan få kjøpe en elevpakke som er i to varianter. Enten komplett, eller uten vernesko. Velger du uten vernesko kan du selv bestemme hvilke vernesko du ønsker å bruke. Du kan også skaffe deg utstyr selv, men da må du være sikker på at utstyret er i henhold til kravene vi stiller i forhold til brannsikkerhet. Skolen har forhandlet med leverandører og klarer derfor å tilby god kvalitet til en hyggelig pris. Leverandør vil være tilstede en av de første skoledagene med utstyr som du kan kjøpe. Du kan da bruke Vipps, kontant eller bankkort som betalingsmiddel. Alle elever på TP får utstyrsstipend på kr 2141.- som du søker i lånekassen.

Alle under 18 år må ha med skriftlig tillatelse fra sine foresatte for å ta ut elevpakken. Første skoledag vil alle få avtale/brev med hjem for underskrift.

Komplett pakke:           Kr. 1335.-

Pakke uten vernesko:   Kr. 1052.- 

Arbeidsjakke i godkjent antiflame kvalitet, (EN ISO 11612)

300,-

Arbeidsbukse i godkjent antiflame kvalitet (EN ISO 11612)

250,-

Vernesko

283,-

2 T-skjorte m logo for skolen

70,-

Genser med glidelås

190,-

Belte

0,-

Vernebriller og hørselvern

67,-

Trykk og merker på klærne 75.- per elevpakke

75.-

Hengelås til garderobeskap

100,-

Sum

1335,-

Veien videre:
Det vanligste er å gå ut i lære i to år, ta fagprøve og få fagbrev, og begynne som fagarbeider. Fagbrevet gir et godt grunnlag for å gå rett ut i jobb.

Færder har følgende tilbud med søkekoder (søk i VIGO her):
Vg2 Bilskade, lakk og karosseri (TPBLK2)
Vg2 Industriteknologi (TPPIN2)
Vg1 Teknikk og industriell produksjon
(TPTIP1)
Vg2 Kjøretøy
(TPKJT2)
Vg2 Maritime fag (TPMAR2)

Her kan du sjekke det maritime nettstedet "Ikke for alle":

Les mer om TP her og her.