3STH dialektmeister - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 21. apr. 2016
  • 09. jan. 2018

3STH dialektmeister

På fagdagen denne uka kjørte fire Vg3-klasser dialektkonkurranse inspirert av Andreas Lunnans populære program "Har det på tunga".

De fire klassene stilte med hver sine firemannslag, og det var fire dialekter som det skulle resonneres seg fram til. Det gjaldt å finne de ulike målmerkene for hver dialekt, og så diskutere seg fram til - innad i laget - hvor i landet dialketen kunne komme fra.

Hver konkurransedel bestod av at en informant leste opp en tekst på sin opprinnelige dialekt, og så skulle lagene finne målmerkene og deretter stadfeste dialekten. Dialektprøvene var hentet fra Alta, Toten, Drangedal og Ålesund, og elevene imponerte både med dialektkunnskap og evne til å ressonnere seg fra til riktig sted.

Opplesing

 

Dialektkonkurranse

Etter flere jevne konkurranser og til og med flere utslagsspørsmål, vår det til slutt 3STH som kunne krones av overdommer Hans Kristian Voje som dialektmeister.

Stor takk til de fire kreative norsklærerne som satte i gang konkurransen, Maria, Camilla, Signe og Harald som også gjorde en strålende programlederjobb. Et morsomt opplegg for å fokusere på en viktig del av læreplanen i norskfaget og svært lærerikt for både publikum, elever og deltakere.