Avgangselever dramatiserte - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 06. jan. 2017
  • 28. nov. 2017

Avgangselever dramatiserte

Rett før juleferien presenterte avgangselevene i drama sine egenproduserte teaterforestillinger.

Avgangselevene fra musikk, dans og drama i faget Teaterproduksjon hadde laget to en-akterne selv med veiledning av våre to dramalærere Camilla V.A. Hellern og Lillan M. Strand. Produksjonstiden foregikk i løpet av 10 uker, og begge produktene var en elevstyrt prosess Fra idé til forestilling, der elevene hadde skapt alt selv, inkludert både tekstskriving og sceneutvikling.  Begge stykkene hadde en tematikk som dreier seg rundt ulike fasader vi alle skjuler oss bak.Med andre ord meget aktuelt for både unge og voksne i dagens tidsalder og samfunn.

Forestillingen Rosenrødt handlet om en amatør-teatertrupp som hadde laget en forestilling. Det er kvelden for premieren, og skuespillerne befinner seg i garderoben bak scenen.  Det er her spillet foregår.  Hvem er de bak fasadene?  Er de noe annet enn det de utgir seg for å være?  Hva hender om de plutselig avslører seg?  Skuespillerne i denne teatertruppen bærer på hemmeligheter både for de andre i gruppen og for seg selv. Slikt blir det konflikter av. Absurde situasjoner og humor er hyppige innslag i stykket Rosenrødt.

Veileder: Lillan M. Strand

Forestillingen Deg, meg og sannheten handlet om Rebecca som har det vanskelig hjemme og på skolen, og om hvordan hun havner på en akutt barnevernsinstitusjon og seinere i fosterhjem. Rebekka tviholder på fasaden utad om at alt er bra hjemme.

Etter all kritikken mot barnevernet som har vært de seneste årene, ville dramaelevene finne ut hvordan barnevernet egentlig jobber og tenker, og sette seg mer inn i en ungdoms utfordringer i møtet med barnevernet. Deg, meg og sannheten forteller oss at det er ofte uklart hvem som sitter på sannheten i slike saker.

Veileder: Camilla V. A. Hellern

 

Teater

 

Teater

Teater

Teater

Teater

Teater

Alle foto: Camilla V. A. Hellern