Berlin! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 17. mar. 2015
  • 30. okt. 2017

Berlin!

Flott ekskursjon for våre tyskelever.

Rett etter vinterferien, i uke 9, reiste vi med tyskklassene våre til Berlin. Vi fikk sjansen til å teste ut ferdighetene våre i tysk på en helt annen måte enn det vi gjør på skolebenken. Det var utfordrende, men utrolig morsomt! Det var et tett program med skole og diverse, men likevel mye fritid slik at vi kunne oppleve byen på egenhånd.

 

I Berlin        I Berlin
Vertsfamilie:
Alle elevene ble spredt på forskjellige familier rundt om i byen. Det første møte med familien var nervepinende, men det gikk over all forventning. De tok oss godt imot, og vi er veldig fornøyd med oppholdet i familien. Vi merket fort at familien ville være med å øke tyskferdighetene våre, så de brukte et lett språk, snakket rolig og fikk oss til å forstå. Det var derfor lettere for oss å prøve oss frem og blåse i om vi snakket feil. Noen var mer fornøyd enn andre med vertsfamilien sin. Familier er forskjellige, og det var ikke like forhold for alle på turen. Alt i alt er de fleste fornøyde!

Skole:
Skolen vi gikk på heter Karl Duisburg Schule og ligger midt i Berlin. Vi var på skolen hver dag fra 09.30 til 13.00, med 30 minutters pause fra 11-11.30. På skolen ble alle elvene delt inn i tre grupper uti fra nivå. Derfor fikk vi alle nok utfordringer. I vår gruppe lærte vi tysk på nivå B1. Vi gikk igjennom mye forskjellig, alt fra grammatikk, rollespill, lesing og quiz, og alt foregikk på tysk. Alle elvene var veldig fornøyd med lærerne og lærte masse gjennom undervisningen.

Severdigheter:
Vi gjorde mye forskjellig, og var på alt fra markeder til musikal og museum. Den første dagen hadde vi en byvandring der vi fikk oppgaver som gikk ut på å finne frem selv i Berlin.  Vi besøkte det tyske stortinget og Stasi-fengselet. Vi så Brandenburger Tor, rester av Berlinmuren, Fernsehturm og Holocaust minnesmerket. Vi var på caféer og i butikker, og fikk selvsagt med oss verdens største sjokoladehus.

Berlin er en vakker og historiefylt by. Det er lett å finne frem, etter at man lærer seg hvordan undergrunnen fungerer. Dette har ikke bare vært en skoletur, men også en veldig fin reise. Vi har opplevd masse, lært masse, og sitter igjen med både kunnskap, erfaringer og minner. Vi anbefaler alle som er interessert i faget til å bli med på en slik tur!

Av Sofie Einang og Oline Krogholm