Carmina Burana - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 22. nov. 2016
  • 12. feb. 2018

Carmina Burana

Forrige uke deltok Greveskogens elever på oppsetningen Carmina Burana sammen med Marinemusikken.

Marinemusikken satte 17. og 18. november opp en storslagen versjon av Carmina Burana i Hjertnes kulturhus i Sandefjord.
Med seg hadde de Espen Langvik, David Hansen og Eirin Rognerud som solister, og et kor bestående av hele 250 elever fra musikk, dans og drama-linjene (MDD) på flere videregående skoler i Tønsberg, Sandefjord og Larvik. Marinemusikkens fagdirektør og kunstneriske leder Bjarte Engeset dirigerte.

Våre elever fra Greveskogen var sterkt representert, og det er første gang MDD-linjene i Vestfold kjører et slikt samarbeidsprosjekt. Det er storveis å klare og kjøre et slikt kjempeprosjekt sammen, og det viste også interessen og resultatet.

Carmina Burana

Carmina Burana

Carmina Burana

Den tyske komponisten Carl Orff satte musikk til et utvalg av tekstene fra Carmina Burana, den mest omfattende samlingen av middelaldersk ikke-kirkelig, golialdersk lyrikk. Verket ble uroppført i 1937 og Orff regnet det selv som sitt viktigste verk.

Orff klarte å gjenskape originalsamlingens spekter av stemninger. Selv om Orffs enkle, men likevel mektige musikk vekker sterke assosiasjoner til middelalderen, var det for ham ikke noe mål å rekonstruere historisk korrekte melodier. Han skapte istedenfor en enhetlig stemning med verket sitt, der kor, soli og instrumentale stykker inngår i en dramatisk helhet.

Samlingen Carmina Burana er oppkalt etter klosteret i Benediktbeuern i Bayern, der den ble oppbevart og gjenoppdaget i 1803. Den består av om lag 320 sanger som ble samlet inn på 1200-tallet, sannsynligvis i Kärnten eller i Tirol. Manuskriptet er datert til ca. 1225, og samlingen omfatter stort sett middelalderlatinsk diktning fra 1000- til 1200-tallet.

Alle foto: Gudmund Nese

Carmina Burana

Carmina Burana

Carmina Burana

Carmina Burana