Flott valgdebatt - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 03. sep. 2015
  • 30. okt. 2017

Flott valgdebatt

Torsdag 3.september var det stor skoledebatt på Greveskogen med representanter fra de fleste partiene.

FrP, Høyre, KrF, Venstre, Miljøpartiet de grønne, Senterpartiet, Arbeiderpartiet, SV og Rødt var debattantene i valgpanelet og de hadde forberedt seg godt. Aulaen på Greveskogen var full av lydhøre ungdommer som var klar til å ta i mot meninger og mot fra de fremmøtte debattantene.

Alle deltakerne fikk to minutter til å innlede og introdusere sitt parti og deretter var det klart for debatt. Årets debatt var delt i tre tema:

1. Videregående skole

2. Skatt og finans og

3. Globalisering, tenke globalt og handle lokalt.

Alle partiene fikk svare på samme spørsmål med ett minutts taletid, og deretter var det åpent for innlegg og replikker. Arrangementet ble avsluttet med spørsmål fra salen og deretter en appell fra deltakerne.

Og så var det klart for valgtorg. Det var tydelig at elevene fant debatten interessant, de var både lydhøre, stilte spørsmål og deltok aktivt i valgtorget der det var mulig å snakke direkte med hver enkelt kandidat.

Valgtorg

Valgtorg          

Valgtorg

 

Valgtorg

En meget vellykket og ryddig debatt, flott ledet av ordstyrer og lærer i faget politikk og menneskerettigheter, Trude Petterson. Mandag 7.september og tirsdag 8.september blir det skolevalg på Greveskogen, og da får vi vel en viss peilig på hvilket parti som egentlig gjorde det best på dagens debatt.

Godt valg!