Godkjent lærebedrift - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 08. okt. 2015
  • 30. okt. 2017

Godkjent lærebedrift

Greveskogen vgs er nå tildelt godkjenning som lærebedrift. Dette er helt nytt, og kommer som initiativ fra vår pedagog, Kathy Fagerstrøm!

For litt over ett år siden sendte lærer på yrkesfag, Kathy Fagerstrøm, en e-post til utdanningsminister Torbjørn Røe Isaksen. Hun ba om at de bedriftene som tar ansvar ved å ta inn lærlinger bør få en påskjønnelse og godkjennelse.

Rett før høstferien kom svaret fra utdanningsministeren, og med i brevet fulgte et merke alle godkjente lærebedrifter kan smykke seg med. Merket for godkjent lærebedrift har en smidd L som symbol, og det er tilgjengelig for alle bedrifter som har lærlinger. I første omgang er merket laget som et klistremerke som kan klistres på butikkvinduer og dører, alik at kundene lett kan få øye på godkjente lærebedrifter.

I sitt svar skriver Røe Isaksen at dette er en ny merkeordning for lærebedrifter. Det handler om at Norge i fremtiden kommer til å mangle fagarbeidere, og at Regjeringen derfor er opptatt av å skaffe flere læreplasser. Regjeringen ønsker også at de som tar ansvar for lærlinger skal få mulighet til å vise det frem, gjennom denne nye merkeordningen. Utdanningsministeren skriver videre at det forhåpentligvis kan bidra til at flere velger å bruke lærebedrifter.

Ekstra stas er det at ordningen og godkjennelsen er er kommet i stand etter initiativ fra en av våre ansatte. Vi applauderer!