Haugarbesøk ga inspirasjon - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 28. nov. 2014
  • 30. okt. 2017

Haugarbesøk ga inspirasjon

1STH besøkte nylig Haugar Vestfold Kunstmuseum der de etter utstillingsrunden fikk et eksklusivt tilbud fra museet.

Fredag 7. november var klasse 1sth på Haugar Vestfold kunstmuseum for å se Hanne Tyrmis utstilling «The lost thing». Kunstformidler Gry Bø gav oss en engasjert omvisning før elevene selv fikk delta på et Tyrmi-inspirert verksted, hvor både Bø og hennes kollega, Caroline Berg, fungerte som veiledere.

Besøket endte med at Haugar kunstmuseum inviterte elevene til å fylle en tavle med tekster inspirert av «The lost thing». Denne invitasjonen takket vi ja til, og vi brukte den påfølgende uken til å skrive tekster inspirert av det vi hadde sett og opplevd på Haugar.

Elevene fikk i oppgave å skrive en A4-side til et verk som hadde gjort spesielt inntrykk. I oppgaveformuleringen stod det at de selv kunne velge sjanger. De fleste valgte å skrive rene skjønnlitterære tekster.

Det ble opprettet en egen komité som skulle ta ansvaret for den helhetlige utformingen av verket. Syv stykker meldte seg frivillig: Viktoria Daae, Gabriel Eser Handeland, Stine Risvik Johansen, Anelle Gade Johnsen, Emma Læret Kalvenes, Jørgen Klophmann og Katarina Lund. Vi besluttet at syv var et passende antall, og alle som meldte seg, fikk dermed være med. Dette virket som en god idé, og fungerte også i praksis. Komitémedlemmene fant ut at de ville be alle i klassen tegne hver sin kopp, inspirert av Tyrmis verk «Domestic accidents» (2013), et verk som for øvrig er innkjøpt av Haugar kunstmuseum. Verket består av en mengde kopper, tallerkener og annet stablet i høyden og i bredden som en gedigen oppvask, i papir. Elevenes tegnede kopper ble klippet ut og montert sammen med tekstene på en tavle, som måler 2,5 x 1,6 meter.

Både Hanne Tyrmis «The lost thing» og elevenes tekster til utstillingen vil være utstilt på Haugar kunstmuseum ut desember måned.

Alle foto: Magnus Nilsen, Tønsbergs Blad

Tekst: Christina Fjeldavli, norsklærer i 1STH.