Himmeljegerne kommer - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 16. des. 2014
  • 30. okt. 2017

Himmeljegerne kommer

Onsdag 21.januar får vi besøk av Himmeljegerne som skal holde foredrag og det er åpent for alle med tilknytning til Greveskogen.

Himmeljegerne er et prosjekt der to brødre, den ene psykisk utviklingshemmet, gjennomførte en skiekspedisjon på 43 mil på ski mellom Cambridge Bay og Gjoa Haven i Nordvest-passasjen.

I april 2013 gjennomførte Himmeljegerne en 430 kilometer lang skitur mellom Inuit-bosettingene Cambridge Bay og Gjoa Haven i arktisk Canada.

Himmeljegerne

Gjennom 2,5 år med trening og testing ble grunnlaget lagt for at Simen, med psykisk utviklingshemming, cerebral parese, cøliaki, epilepsi og minus 15 på begge øyne, skulle klare å gjennomføre skituren som skulle vise seg å ta 23 dager med minus 20 grader i snitt.

For at ekspedisjonen skulle være forsvarlig i forhold til sikkerhet, og kunne filmes i sin helhet var Simen og Lars Martin avhengige av å ha med seg tre hjelpere. Guidene Morten Johansen og Halvor Marius Hagen fra Ferd Friluftsliv ble med som fjerde- og femtemann på ekspedisjonen.
 
Deres oppgave var sikkerhet og assistanse til oppgaver knyttet til Simen, for eksempel å bytte Simens klær på overkroppen i 18 minusgrader og sterk vind.
 
Guidene hadde også med seg to våpen i tilfelle uønsket interaksjon med kongen av Arktis, nemlig isbjørnen.
 
Sigurd Solheim Aakhus ble med i prosjektet de siste 1,5 årene og kom inn med mange gode ideer og løsninger. Sigurds rolle i ekspedisjonen var å filme, i tillegg til å hjelpe med å få leirliv til å gå rundt. 

I august 2014 gjennomførte Himmeljegerne en 370 kilometer lang ekspedisjon i Yukon, Canada.

Mads og Stian

Simen valgte å ta med sin bestevenn Mads som har Downs Syndrom på den strabasiøse ferden fra Sandy Lake via Big Salmon River og Yukon-elven til gullgraverbyen Carmacks. For at sikkerheten skulle ivaretas måtte Mads trene i 8 måneder før avreise til Canada. Simen var i god form fra ekspedisjonen i Nordvestpassasjen, men var svært behjelpelig med å få Mads i gullform.

Guttene holder nå foredrag og det er også laget dokumentarfilmer om ekspedisjonene.

Er du interessert i å komme på foredrag med guttene på Greveskogen vgs 21.januar kl. 18-20, kan du melde deg på via http://vfk.empatix.no/himmeljegerne. Billetter fås kjøpt og kan hentes i resepsjonen hos oss. Du kan også kjøpe billetter i døra på selve arrangementet. Ansatte og elever gratis, foreldre og andre kr.50,-

For mer informasjon om Himmeljegerne se www.himmeljegerne.no

Velkommen til oss og et spennende foredrag kveld med inspirerende gutter!