Inspirasjonsmøte med tidligere elev - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 23. aug. 2016
  • 30. okt. 2017

Inspirasjonsmøte med tidligere elev

Eilif-Mathias er vår tidligere elev på Restaurant- og matfag. Nå gjør han stor suksess som kokkelærling i Frankrike.

Eilif-Mathias gikk første året hos oss før han forsvant til Frankrike for å satse 100% på en karriere som kokk. Han kom inn på den prestisjefylte kokkeskolen Lycée hôtelier i LaRochelle og reiste nedover med to mål for øyet: å bli superkokk og en dag kunne starte sin egen restaurant.

Før jul deltok han i konkurransen om å bli den beste kokkelærlingen i det matglade og -gale landet og det endte med en meget respektabel 5.plass. Semifinalen gikka v stabelen i bordeaux, mens selve finale ble holdt i hovedstaden PAris. Det er også der han nå starter sin to-årige oraksisperiode som kokkelærling på ærverdige Bristol. Bare på kjøkkenet på Bristol i Paris jobber det 110 mennesker, og hotellet har 170 rom. Fra september venter 8 timers arbeidsdager som lærling, og i tillegg skal han studere ledelse som en del av lærlingetiden. Kokkejobb i Frankrike er ikke bare bare, det er i alle fall sikkert.

Eli og Eilif

Eilif-Mathas gleder seg enormt til oppstart, men han glemmer ikke sin gamle skole Greveskogen, eller sine tidligere lærere her. Før han reiste nedover besøkte han nye elever på Restaurant- og matfag og fortalte om sin utdanning, sine utfordringer og hvordan det er å satse på en kokketilværelse i Frankrike. Han høstet mange lovord fra elevene og de er imponerte over hva han har fått til.

- Det er inspirerende og morsomt å fortelle hva man kan oppleve i dette yrket, og jeg håper det kan stimulere andre til å gjøre det samme, sier Eilif-Mathias.

Det håper vi også! Man når så langt man selv vil!