Julekonsert med elever - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 11. des. 2014
  • 12. feb. 2018

Julekonsert med elever

Denne uka holdt musikkelevene våre to kirkekonserter i Tønsberg.

Musikklinjen hadde konsert i Eik Kirke mandag kveld. Den trakk en ganske bra tilhørerskare og det ble en fin stund med musikk. 

Ved denne anledning ble det en mer eller mindre ren akustisk klassisk konsert uten lydforsterkning. På denne måten ønsket vi å la rommet komme maksimalt til uttrykk, og selv om lydnivået blir noe lavere enn mange etter hvert kan ha blitt vant til, får instrumentene og stemmene skinne enda renere og uplettet enn man noen ganger ellers kan oppleve i en slik fin akustikk som kirken på Eik besitter.

Konsert i Eik kirke    

Vi var innom mange ulike lands julesanger, selv om profilen var klassisk. Både Frankrike, Østerrike, Tyskland,Sverige, England, og ikke minst Sør-Amerika var representert ved siden av noen av våre norske kjente sanger.


  Konsert i Eik kirke


Både kor, og mer solistiske innslag ved siden av mindre samspillgrupper var med på å gjøre det til en variert musikalsk reise. Personlig tillater jeg meg å fremheve korets åpningsnummer, "Cantique de Jean Racine" av Gabriel Faure, som jeg synest elevene har funnet en glød for og inspirasjon over som har gledet flere av oss lærerne spesielt.

Konsert i Eik kirke


Spesielt nevnes må også avtroppende leder Charlotte Thingelstad, som mottok blomst og godord fra elevene i forbindelse med at hun nå går ut i permisjon. Hun kommer til å bli savnet av både elever og lærere.
Såvel rektor som flere lærere på skolen hadde tatt turen på denne mandagskvelden. Han takket for konserten og det er alltid hyggelig å bli sett av skolens ledelse på denne måten.


Konsert i Eik kirke

Under Domkirkefestivalen onsdag holdt elevene ny konsert, denne gang i Domkirken.

Guttekor i domkirka  

Det var mange mennesker i Domkirken. Om ikke helt full, så var det faktisk ikke så langt ifra. Meget inspirerende i seg selv. 

 Jenteband

Begeistringen var rett og slett stor. Våre dyktige og nydelige elever gjorde en strålende innsats og representerte skolen veldig bra.

Kor i kirka

Tekst og foto: Gudmund Nese