Enhet i Greveakademiet - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 07. apr. 2016
  • 12. feb. 2018

Enhet i Greveakademiet

Forrige uke besøkte Yousef Bartho Assidiq fra organisasjonen JustUnity oss og holdt foredrag for våre elever og ansatte.

På foredraget var også vår elev, Jakob Semb Aasmundsen, som tidligere i år ble kårets til Årets homo av Gaysir. Pengepremien på kr. 20.000,- ga han nettopp til Assidiqs organisasjon JustUnity.

Årets homotopp velger hvert år en organisasjon som mottar 20 000 kroner fra Gaysir. Jakob Semb Aasmundsen har valgt organisasjonen JustUnity, som jobber for å forebygge radikalisering og ekstremisme blant ungdom.

– Det handler om å inkludere mennesker, og ikke så splid. Jeg synes også det er symbolsk viktig at jeg som homotopp velger en organisasjon som to muslimer har startet, sier Aasmundsen til Gaysir.

Onsdag 6.april var Assidiq gjest i Greveakademiet hos oss, der også Aasmundsen var tilstede for å høre. Assidiq er selv fra Nøtterøy og er oppvokst som nordmann med kristne foreldre, men valgte å konvertere til Islam. Han har jobbet i Konfliktrådet, vært prosjektkoordinator for forebygging av radikalisering og ekstremisme i Minotenk og har de siste seks årene samarbeidet tett med norske kommuner, politiet og andre relevante aktører for å forebygge radikalisering og ekstremisme.

Yousef var selv i en radikaliseringsprosess i perioden 2009 – 2010 og bruker også sin personlige erfaring både i samtale med ungdom og når han holder foredrag.

Hos oss holdt han et ærlig og interessant foredrag om hvorfor han har konvertert, om hvordan han selv var på vei til å bli radikalisert og om arbeidet i JustUnity. Han har tidligere møtt vår elev Semb Aasmundsen til religionsdebatt på Lambertseter i Oslo. Der fikk de også snakket sammen om pengepremien.

– Symbolverdien er verdt så mye at det ikke kan måles i penger. Vi ønsker å skape et samfunn med plass til alle, sier Assidiq til Gaysir.

Et liv på utsiden av samfunnet er fellesnevner for mange av de radikale ungdommene Assidiq har møtt. Han mener hjelpetiltak er viktigere enn fordømmelse og avvisning.

- Det var et veldig naturlig valg for meg. Vi må møtes og stå sammen mot det ekstreme, sier Jakob Semb Aasmundsen.