Praksis i Spania - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 24. feb. 2015
  • 12. feb. 2018

Praksis i Spania

Også i år har noen av våre yrkesfagelever vært i Spania på praksis.

Elever fra reiseliv og kokk- og servitørfag reiste før vinterferien til Albir i Spania for å ha tre uker praksis. Dette er i regi av Erasmus mobilitet som er et EU- prosjekt gjennom Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU).  Elevene reiste sammen med to lærere ned til Spania 7.februar. Lærerne reiste hjem allerede etter fem dager, mens elevene er der helt fram til 26.februar. Elevene har tidligere år bodd i norske vertskapsfamilier i Albir-området, men i år bor alle fire elevene i en leilighet på et norsk senter som heter Reuma-Sol.

Elevene som i år er på reise er:

Reiseliv: Pernille Husevold Bjerkgård og Nattaphon (Poi) Chaloeisat

Kokk- og servitørfag: Helene Solvold og Kristine Svendsen

Pernille og Poi er i år i praksis på Reuma – Sol. Senteret eies av Norsk Revmatikerforbund og er et resultat av ønsker og behov for et tilrettelagt ferie- og behandlingstilbud i varmt klima. Her jobber de i resepsjonen, er med på ulike aktiviteter og guider på utflukter.

Helene og Kristine var i praksis på en restaurant som het Ritz. Ritz er fin restaurant som ligger flott til på strandpromenaden på Albir.

Helene jobber på kjøkkenet som kokk, og Kristine jobber i restauranten som servitør. De ansatte på Ritz er enten spansktalende eller engelsktalende, så utfordringene er ikke bare å lage mat og servere i et annet land, men også det å kunne gjøre seg forstått.

Vi gleder oss til å høre om elevenes erfaringer når de returnerer denne uka.

Av: Berit Salberg og Rina Myrrusten