Presisering av nye fraværsregler - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 29. aug. 2016
  • 12. feb. 2018

Presisering av nye fraværsregler

Viktig beskjed om presisering av nye fraværsregler

Den 23.06.16 fastsatte Kunnskapsdepartementet en ny fraværsordning for videregående skoler. Det betyr at det i skoleåret 2016/17 vil være en grense for hvor mye elever kan være borte i et fag uten gyldig grunn (såkalt udokumentert fravær). Hvis de overstiger denne grensen, vil de ikke få karakter i faget. All kjøreopplæring, inkludert oppkjøring, er ifølge Kunnskapsdepartementet å betrakte som udokumentert fravær i denne nye fraværsordningen.

Alle elever som har inngått avtale med kjøreskole før 15.08.16 om gjennomføring av langkjøring, glattkjøring, mørkekjøring og/eller oppkjøring, vil få regnet dette som dokumentert fravær. Slike avtaler må være dokumentert av kjøreskole med underskrift og stempel.

Ny fraværsordning har ført til at mange elever ønsker å få dokumentert sykefravær fra første dag, og pågangen på fastleger er blitt stor. Det har derfor kommet henvendelser fra skoler til utdanningsdirektøren i fylkeskommunen om hva slags dokumentasjon skolen kan godta. Utdanningsdirektøren er blitt enig med fylkesmannen om at skolene skal akseptere alle typer dokumentasjon fra lege eller legekontoret som bekrefter sykdom, inkludert e-post der det bekreftes at eleven har vært i kontakt med legen eller legekontoret, at eleven ikke trenger å møte til konsultasjon, men der det bekreftes sykdom.

Les mer om de nye fraværsreglene her