Stian (17) blir toppleder - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 13. okt. 2014
  • 12. feb. 2018

Stian (17) blir toppleder - for en dag!

Onsdag inntar Stian Hagen fra Greveskogen Videregående skole sjefsstolen i Orkla!

Sammen med konsernsjef Peter A. Ruzicka deltar han på Leder for en dag.

Stian Hagen har drevet Ungdomsbedrift på skolen. Blant de om lag 12 000 elevene som driver Ungdomsbedrift hvert år, har han vist seg å være blant de aller dyktigste. Derfor er han en av 27 elever som har blitt utvalgt til å være med på arrangementet Leder for en dag.
 
En annerledes skoledag
– Dette blir en skoledag helt utenom det vanlige! Jeg skal innrømme at jeg er litt nervøs og spent, men mest av alt gleder jeg meg til å lære mer om Orkla, og å få høre hvordan Peter A. Ruzicka tenker og jobber, sier Stian Hagen.
 
Leder for en dag arrangeres for 12. året på rad, og Ruzicka er i godt selskap når han stiller opp for de unge talentene. I år skal topplederne i blant annet Oslo Børs, Siemens, NRK og WWF Norge bli ”skygget” av unge lederspirer. Ungt Entreprenørskap Norge og ManpowerGroup står sammen om initiativet.
 
Les: Unge talenter inntar sjefsstolene
 
Stolt av elevene
– Det er disse ungdommene som skal finne løsninger på samfunnets største utfordringer og bringe Vestfold inn i framtiden. Jeg er stolt over at våre elever hevder seg blant de beste i landet, og at Stian har blitt valgt ut til å få lære av en av Norges beste ledere, sier Anne Grethe Bakken, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Vestfold.
 
Ungt Entreprenørskap tilbyr et tyvetalls ulike programmer til skolen – fra grunnskole til masternivå. Ungt Entreprenørskap i Vestfold hadde 6 807 elev- og studentaktiviteter forrige skoleår. 474 elever drev Ungdomsbedrift i videregående skoler i fylket.
 
Ønsket av politikerne
Det er bred politisk enighet om at entreprenørskap i utdanning er en riktig vei å gå for å gi unge etterspurte kompetanser og kvaliteter. Et samlet Storting står bak den nasjonale satsingen på entreprenørskap i utdanning. Satsingen har vært støttet av alle regjeringer siden Bondevik II-regjeringen lanserte en egen strategi for feltet i 2003. Arbeidet er forankret i flere departementer.

Foto: Privat

Tekst: Ungt Entreprenørskap Vestfold