Storfint sjokoladebesøk - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 12. okt. 2015
  • 12. feb. 2018

Storfint sjokoladebesøk

Elevene våre på restaurant- og matfag fikk ekslusivt besøk på skoledagen i dag. Da stod laging av verdens beste sjokolade på programmet.

Vibeke Thomassen er konditor på Villa Sole i Lillestrøm, og tidligere elev ved Greveskogen. Hun gikk ut herfra i 2013 og har akkurat fullført læretiden sin på sjokolademakeriet Villa Sole. Nå er hun også tatt ut på kokkelandslaget, der hun skal ha ansvaret for sjokolade.

Sjokolade in the making

Mandag 12.oktober stilte hun opp hos oss for å gi våre elever i Vg1 og Vg2 en opplæring i hvordan lage god sjokolade. Det var meget lydhøre og spente elever som kunne ta henne i mot på industrikjøkkenet, og der fikk de en ordentlig oppvisning og deltakelse i hvordan lage fantastisk sjokolade.

Råvarene var hentet fra øverste hylle, det skulle lages mørk og lys konfekt av verdens fineste kakao, Valrhona.

Sjokolade in the making

Villa Sole, der Vibeke har vært lærling og fortsatt jobber, er et konditori som driver egen butikk. Det ble startet av Lars-Erik Undrum som er utdannet både kokk og konditor. Han har i sine 13 år på Pascal vært med på å starte tre nye konditorier, og nå driver han ett av dem. Han planlegger også å utvide Villa Sole til både restaurant og lite hotell og Vibeke blir med på freden.

Det er ekstra stas å kunne få besøk av tidligere elever som viser at det har gått dem vel, og det er ikke hver dag vi har besøk av ei fra kokkelandslaget!