Suksess for Grevefestivalen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 16. mar. 2016
  • 30. okt. 2017

Suksess for Grevefestivalen

Hele forrige uke var det forestillinger og høyt aktivitetsnivå i mange av Greveskogens lokaler. Grevefestivalen gikk av stabelen til terningkast seks.

Både elever og ansatte på vår avdeling for musikk og drama kunne bosatt seg på Greveskogen hele forrige uke. Hele uken i igjennom, både på dagtid og kveldstid, ble det kjørt forestillinger innen musikk, dans og teater for alle interesserte.

Grevefestivalen er blitt en meget spennende og hyggelig tradisjon, der våre elever - og ikke minst lærere - får vist hvilke kvaliteter som bor i dette utdanningsprogrammet.

Det tverrfaglige samarbeidet ble i år utvidet til også å gjelde Service og Samferdsel, klasse 1SSA med kontaktlærer  Stine Isdahl Solberg i spissen. Dette har bidratt til at elever i denne klassen har markert seg som viktige og kompetente bidragsytere, og vært sporen til ny forståelse og respekt mellom to fagområder som kjente lite til hverandre fra før. 1SSA bør også berømmes ikke bare for det vi kunne forvente etter avtalen, men også engasjement og arbeidsglede.

"Til lykke med dagen" med 2MDA og regissør Camilla Hellern har besøkt insatte på Berg, og dermed fått innlemmet både samfunnsfag og norskfaget i sitt drama og teaterarbeid. Her ble det også fremført nykomponert musikk av vår komponist og musikklærer,  Dag Einar Eilertsen.

Torsdag og fredag var samarbeidet treveis mellom musikk og drama, service og samferdsel og restaurant- og matfag. Dette fungerte såpass bra at det ble snakk om å prøve og gjøre noe lignende  (konsert med middag i restaurant Grevinnen) også på en annen tid av året.

Den årlige skrivekonkurransen som henvender seg til elever i alle norskklasser, ble i år vunnet av Erica Laub Varpe i 1MDA. Teksten fikk svært rosende omtale av forfatter Gro Dale, og ble også dramatisert av dramaelever i 3MDA.

Hovedfokus for primus motorer, Olav Brathagen og Heidi Y. Germann har i år vært å bruke Grevefestivalen som rekrutteringsmulighet. Ved å invitere barnehagebarn inn i skolen, gir vi dem allerede tidlig i livet en positiv opplevelse knyttet til bygget og navnet Greveskogen vgs. I år har vi også økt denne tidlige brede rekrutteringsideen til å omfatte 1. og 2. klasse ved nærliggende skoler.

Ungdomsskolene har også blitt enda viktigere å satse på, så vi hadde besøk fra både Ringshaug og Byskogen ungdomsskoler. Både "Til Lykke med dagen" og musikalen Audition from Hell  hadde besøk av elever derfra. Musikalen ble skrevet spesielt til anledningen, slik at vi også kan smykke oss med å ha fremført en urpremiere!

Til sist er vi svært fornøyde med publikumsrekord for Grevefestivalen, og det moderne og profesjonelle billettsystemet.

Elevene spilte forestillingen Til lykke med dagen av Jens Bjørnboe der våre lærere Camilla Hellern, Dag Einar Eilertsen og Irene Brandvold stod for regi, musikk og koreografi.

Til lykke med dagen!

Til lykke med dagen!

Musikalen Audition from Hell med musikalsk ansvarlige: Dag Einar Eilertsen, Svein Tore Ringøen, Marius Noss Gundersen, May-Britt Forsberg Hovdenak og Andreas Stensholt
Koreografi: Irene Brandvold
Manus og regi: Heidi Germann  

Audition from Hell

Unplugged - mat og musikk i vår restaurant Grevinnen der musikkelevene spilte og restaurant- og matfagelevene lagde maten.

Unplugged

Unplugged

Unplugged

Unplugged

Barneforestillingen Robin Hood med instruksjon av dramalærer Jørunn Stormorken og koreografi av Irene Brandvold.

Robin Hood

Robin Hood

Foto: Gudmund Nese, Camilla Hellern og Sabine Hammari Skarstad