Suksess med teaterforestillinger - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 15. jan. 2015
  • 12. feb. 2018

Suksess med teaterforestillinger

Vår dramaklasse i Vg3 har denne uken hatt sine avgangsforestillinger for fulle saler.

Alle higer vi etter å leve så optimalt og godt som mulig. Vi ønsker vel å fremstå som enere, vinnere, best i klassen, og å få til et liv som gjenspeiler vellykkethet på alle måter. “100 % - samfunnet” kaller professor i sosialmedisin, Per Fugelli, dette. Et samfunn der det ikke er mye rom for sorger, sykdom og problemer, eller alternative måter å leve livet sitt på, men snarere et samfunn der det forventes at alle skal leve et strømlinjeformet liv med en gitt oppskrift for et vellykket liv. 

Teaterensemblet Nudas Veritas har vært opptatt av alt dette i høst når de har skapt forestillingen Dødsperfekt. Hvor perfekt er du? Nudas Veritas håper stykket vil sette i gang noen tankeprosesser som speiler våre egne liv, og kanskje til og med endrer noen av de mønstrene vi er fanget i.

Dette har teaterensemblet Nudas Veritas, avgangsklassen i drama ved Greveskogen vgs, vist på Papirhuset for fullsatte saler denne uka.

Også teaterensemblet Løsbarten, som er de resterende av avgangsklassen i drama ved Greveskogen vgs, har forestillinger denne uka på Papirhuset.

Torsdag 15. januar kl. 1800 og Fredag 16. januar kl.18.00

Teaterforestillingen A-fire handler om et samfunn som slettes ikke er så perfekt som det utgir seg for å være. Vi lever i et velferdssamfunn hvor overflaten synes å være tilnærmet perfekt.  I et samfunn hvor majoriteten er enige om at det ikke finnes mangler, finnes heller intet legitimt rom for protest.  For hva skal man egentlig protestere mot?

På overflaten lever Thomas et perfekt liv.  Vakker kone, gode venner og en godt betalt jobb, som klippet ut av en reklamebrosjyre.  Alt ordner seg i dette livet, bare du tar pilla.  Alle tar alltid pilla, ingen vet hvorfor og ingen vet hva som skjer om man ikke tar den.  Men merkelige ting begynner å skje … Thomas, en ellers så tilfreds mann, begynner plutselig å tvile på samfunnet.