Temadag og innsamlingsaksjon - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 08. okt. 2014
  • 12. feb. 2018

Temadag og innsamlingsaksjon

Tirsdag 14.oktober var det temadag om Colombia som oppvarming til innsamlingsaksjonen.

Greveskogens innsamlingsaksjon Aksjon Colombia er snart i gang!  14. oktober var det temadag, mens selve innsamlingsdagen er torsdag 16. oktober.

Greveskogen videregående skole fører tradisjonen videre, og samler i år inn penger til barnehjemmet og skolen «Luz y Vida» i Bogota, Colombia. Vi er stolte av å kunne være med på å sikre en bedre oppvekst og en tryggere framtid for barn og unge i Bogota.

På temadagen 14. oktober ble det holdes ulike foredrag og aktiviteter rettet mot Luz y Vida, Colombia, Latin-Amerika og organisasjonsarbeid. Aksjon Colombia-komiteen håper at Greveskogens elever sitter igjen med kunnskap og motivasjon til å samle inn så mye som mulig til barnehjemmet for skolen. Elevene kan samle inn penger ved å arbeide selv, eller ved å gå med innsamlingsbøsse.

På årets temadag for Aksjon Colombia 14.oktober var det lagt opp til et spennende program.

Besøk av colombianere

Greveskogen fikk besøk av to colombianere som er deltagere i Røde Kors’ ungdomsdelegatutveksling. Her fikk Greveskogens elever et inntrykk av hvordan det er å være ung i Colombia, samt hvordan møtet med Norge oppleves av en colombianer. SOS-barnebyer var også å finne – de informerte om sitt arbeid for foreldreløse barn og barnebyer i Colombia. I tillegg fikk vi møte Tuva Grimsgaard fra FN-sambandet som vil gi oss kunnskap om FN, Latin Amerika og samfunnsutvikling.

Om samfunnsutviklingen i Colombia

Marius Vøllestad holdt et viktig foredrag som viser veksten av motsetninger mellom fattige og rike i Colombia. Også Jon Kjetil Auen fortalte om Colombia, men med hovedfokus på den politiske situasjonen og organisasjonen FARC.

Lærere og elever fra Greveskogen bidro også til et kunnskapsrikt og levende program.  Danselærer Irene Brandvold ga oss en smakebit av Latin-Amerikansk kultur gjennom latininspirert dans og rytmer.

Dans og salsarytmer

 

Jørunn Stormorken og 3MDA inviterte publikum til å løse ulike konflikter gjennom spill, samtidig som spansklærer Dag Ole Kjebekk tok for seg en kort innføring i det spanske språket slik at elevene kunne sende postkort til Luz y Vida.

Postkort til barnehjemmet

I 2009 dro rektor Hans Kristian Voje og lærer Marius Vøllestad, sammen med to elever til Bogóta og barnehjemmet vi samler inn penger til. Vi fikk besøk av en av elevene, Elise Austad, som fortalte om turen og hvilke inntrykk hun sitter igjen med.

Fotballens innvirkning på samfunnet er stor i Sør-Amerika. Kriger er blitt startet, spillere drept, mens andre er opphøyd til helter i fotballens navn. Bjarne Hangård fortalte om fotballens rolle i Sør-Amerika.

Sist men ikke minst vil alle elever bli kjent med Luz y Vida gjennom film, bilder og fortelling fra Jon Vegard og Mathea Waksvik som har oppholdt seg på barnehjemmet og skolen over lengre tid.

Colombia er et land i utvikling, men det er fortsatt mange som trenger hjelp der, og forhåpentligvis kan vår innsamlingsaksjon bidra. Selve innsamlingsdagen er torsdag 16.oktober. Da vil alle elevene på Greveskogen være engasjert i å samle inn penger. Ta godt imot dem om du får besøk av bøssebærere eller de jobber på din arbeidsplass!