Temadag om Colombia - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 22. sep. 2015
  • 12. feb. 2018

Temadag om Colombia

Torsdag 24.september er det Aksjon Colombia og da skal elevene samle inn penger til Colombia. I dag fikk de muligheten til å bli bedre kjent med landet og Latin-Amerika

Som alltid er det barnehjemmet Luz y Vida i Bogotá i Colombia som får nyte godt av elevenes innsamlingsaksjon den 24.

Temadagen som alltid er i forkant av aksjonsdagen, er med på å gi elevene våre et innblikk i hvordan liv og levnet er i Colombia og Latin-Amerika. Vi får alltid besøk av mange spennende foredragsholdere, men også våre egne lærere er engasjert i gjennomføringen av dagen. Sesjonene er delt opp i tre puljer og elevene kan velge mellom deltakelse i mange ulike aktiviteter. I år stod dansing til latinamerikanske rytmer, konsert fra musikkelevene, forumteater med dramaelevene, postkortskriving til ungene på barnehjemmet og mange spennende foredrag på programmet.

Dansing      

  Konsert          

Forumteater

Jemima García-Godos, førsteamanuensis i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo, snakket om å vokse opp som internt fordrevet i Colombia.

Vår spansklærer, Maria Borrachero, tolket Jonathan og Flor fra Colombia som snakket om matvareproduksjon og tvang i hjemlandet. De viste også rollespill knyttet til kamp om ressursene.

Matvarehandel

Liv Heidi Pedersen fra Redd Barna tok for seg prosjektet voldsfrie skoler i Mellom-Amerika. Målet var å lære elevene mer om Redd Barnas internasjonale arbeid i Latin-Amerika.

Redd Barna

Plan Norge var på plass for å ta for seg deres nyeste kampanje - «Visste du at fire jenter blir utsatt for vold i skolesammenheng hvert eneste sekund». Dette er et utbredt problem også i latinamerikanske land. Her har flere norske kjendiser meldt seg på for å støtte aksjonen.

Plan Norge

Aurora Andersen fortalte engasjert og levende om sitt opphold og sine erfaringen som elev i Latin-Amerika i regi av organisasjonen YFU.

Aurora Andersen

Vi lever i en skeivfordelt verden. Mens de rikeste 20% av verdens befolkning sitter på 80% av jordas ressurser, lever like mange i ekstrem fattigdom. FN ble stiftet for å hindre krig, men har i dag også en viktig rolle når det gjelder temaer som utvikling og fattigdom, både i Latin-Amerika og andre deler av verden. Tuva Grimsgaard fra FN-sambandet fortalte om problemstillingen.

I få andre deler av verden har fotballsporten større betydning enn i Sør-Amerika. Kriger har blitt startet, menn har blitt drept og andre opphøyd til helter i fotballens navn. Hvilken stilling har egentlig denne sporten i Sør-Amerika?  Bjarne Hangård, samfunnsfaglærer og fotballinteressert, fortalte elevene om dette temaet.