Temadag om nettvett - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 15. jun. 2016
  • 12. feb. 2018

Temadag om nettvett

Hele formiddagen i dag var satt av til å fokusere på nettvett for våre Vg1- og Vg2-elever. Alltid et aktuelt og nyttig tema!

Fra morgen til lunsj i dag var fokuset for våre elever ved Greveskogen vgs nettvett. Dette er et stadig tilbakevendende tema som man aldri får snakket nok om. Dagens unge lever midt i rampelyset og den sosiale tiden brukes mye på sosiale medier og Internett. 4 timer dagliog bruker våre elever i snitt på sosiale medier.

Mattias Øhra fra Høgskolen i Sør-Øst Norge kom for å snakke om sosiale medier og digitale identiteter. Han er en engasjert og setter tema helt på spissen - noe som favner elevene godt.

Tonje Nordlie fra Thor Heyerdahl vgs kom for å snakke om ungdom, mobbing og nettvett. Hun klarte virkelig å sette et støkk i elevene ved å proklamere at hun hadde googlet alle før hun kom og ville vise dem hva hun fant! Da var det mange som ble urolige for hva de hadde i vente.

Ulrik Berntsen fra våre egne rekker, underviser i tysk og sosiologi, snakket om "Jeg er ikke på Facebook- hvorfor er du? En tankevekkende talk om internett og psykisk helse". Også i hans sesjon gikk diskusjonene livlig - for det er ikke mange id agens samfunn som IKKE er på Facebook!

Vår historielærer Rune Henningsen inviterte til en uformell diskusjon i teatersalen Hedda Gabler om temaet: "Vil sosiale medier demokratisere verden? Få ungdommer stemmer ved politiske valg. Er det likevel de som har løsningen?". Også her gikk praten godt og eksempler fra sosiale medier fanget elevenes interesse.

Også organisasjonen slettmeg.no var på skolen for å sette på spissen hvilke utfordringer og konsekvenser uforsvarlig nettbruk kan få for enkeltmennesker, og ikke misnt vise dem muligheten til å fjerne seg fra sosiale medier.

Andreas Jørgensen snakket med elevene om dataprogrammet One Note og hvilke muligheter som ligger der for en noterende elev.

OneNOte

En variert og litt annerledes dag helt på tampen av skoleåret - som forhåpentligvis gir våre elever noe å tenke på i løpet av sommerferien...