Utplasserte elever i Spania - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 16. feb. 2017
  • 09. jan. 2018

Utplasserte elever i Spania

VI har for tiden fem elever på utveksling i Albir i Spania.

Disse 5 flotte elevene fra Restaurant- og matfag; kokk- og servitørfag og Service og samferdsel er i Albir i uke 6,7 og 8. De jobber i ulike bedrifter i Albir i Spania, like nord for Alicante. Når alle andre elever tar vinterferie til fredag, skal de jobbe enda én uke før de setter seg på flyet hjem igjen.
 
Gerda er Vg3 elev, og er daglig i praksis som resepsjonist ved Åsgårdstrand Hotell. Til høsten skal hun opp til fagbrevet. I Albir jobber hun for Solgruppen. Det er en bedrift som tilrettelegger både langtids- og kortidsferie for nordmenn, og gjerne pensjonister. Her få Gerda være med på å hente turistene på flyplassen, levere ut nøkler, guide turistene rundt i Albir, dansekvelder, quiz og mye mer. Hun er også med på å hjelpe til på utflukter til blant annet Guadalest, Calpe og Bocairent.
 
Christina og Thomas går på Vg2 kokk – og servitørfag. De jobber som kokker på restauranten It´s a Small World. Det er en familieeid restaurant. Både Christina og Thomas får være med på dag- og kveldsvakter, og har allerede etter én og én halv uke fått mye ansvar på kjøkkenet. De får supre tilbakemeldinger og er en ressurs for restauranten. All kommunikasjon på kjøkkenet foregår på engelsk, så dette er kjempegod trening for elevene.
 
Veronica går også på Vg2 kokk – og servitørfag. Hun jobber som servitør på en samme restauranten, It´s a Small World. Hun er også blitt en ressurs. Hun inngår i vaktlistene,  akkurat som de andre servitørene i restauranten. Her får hun bruk for alt hun har lært tidligere i servering og ikke minst om drikkevarer. Vin og øl skal anbefales og serveres til både norske, engelske, spanske og tyske turister. Her trengs gode engelskkunnskaper samt observasjon av kroppsspråk for å være sikker på at gjestene får det de ønsker. Regninger skal betales og til slutt så må gjestene også få en snaps av Veronica.
 
Caspian er den yngste som er  med til Spania. Han går på Vg1 Service og samferdsel. I Albir jobber han hos Marianne Tours. Det er et reisebyrå som driver mye med transfer. Caspian har allerede lært seg datasystemene i bedriften, og hjelper kunder med å bestille utflukter, reiser og transfer. Han er også med på de ulike transferene for å hjelpe turister inn på de riktige bussene. Marianne Tours er imponert over Caspians kunnskaper med tanke på hans unge alder, og at han aldri har jobbet med noe lignende tidligere.
 
Berit Salberg og Rina Myrrusten er selvsagt meget stolte over å ha med disse flotte ungdommene i prosjektet. De er flotte ambassadører for Greveskogen videregående skole, og det er to stolte lærere som har vært med elevene til Spania for å observere og knytte nye kontakter. Supert prosjekt
 
Adios fra Berit og Rina i Spania.