Variert og fin temadag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 25. okt. 2016
  • 30. okt. 2017

Variert og fin temadag

Tirsdag var det temadag for den forestående innsamlingen til Aksjon Clombia. Selve innsamlingsdagen er fredag 28.oktober.

Fredag 28.oktober skal elevene våre ut i jobb eller ut med bøsse for å samle inn penger til barnehjemmet Luz-y-vida i Bogotá i Colombia. Halvparten av tirsdag 25.oktober ble brukt til temaet Colombia og å sette elevene inn i både dagens situasjon i landet, utfordringer det har og ikke minst en introduksjon til både språk, mat, musikk og dans fra landet.

Over to av våre fire økter er mange både elever, lærere og eksterne foredragsholdere i sving med å presentere ulike deler av Colombia. I år var både Røde Kors, FN-sambandet, Flyktningehjelpen, UiO og barnehjemmet representert. I tillegg er flere av våre egne lærere delaktige i å ta for seg litteratur, språk, dans og samfunnssituasjoner fra Colombia. Elevene får dermed en fin introduksjon til hva de samler inn penger til og hvordan situasjonen i landet er. De aller fleste har hørt om representanter som Pablo Escobar og Shakira, men en slik temadag setter fokuset også på mange andre deler av landet.

Absolutt vel verdt å bruke tid på, og også elevene ser på det som et hyggelig avbrekk fra en vanlig skoledag.

Aksjon Colombia

Dansing temadag

Fotball temadag

 

Musikk temadag

Temadag Colombia

Kortskriving temadag

 

Fredag er selve innsamlingsdagen og mange har skaffet seg jobb for å samle inn pengene. Mange vil dere nok også treffe rundt omkring i nærområdet med bøsser, så gi så det monner og ta dem vel i mot!