Vi dekker til fest! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 15. apr. 2016
  • 18. sep. 2017

Vi dekker til fest!

Hver dag denne uka har elever fra Presterød ungdomsskole besøkt våre elever på Restaurant- og matfag for å dekke til fest.

Hver eneste dag har ulike klasser fra 9.trinn på Presterød ungdomsskole vært på Greveskogen og laget sin egen fest i vår restaurant Grevinnen under parolen "Smak fra Vestfold". Våre lærere og elever har jobbet sammen med besøkselevene og satt dem inn i utdanningsprogrammet Restaurant- og matfag fra A til Å.

Serviettbretting

Jobber sammen

Polselaging

Elevene fra Presterød har blitt delt inn i fire grupper og hatt følgende arbeidsfordeling: 

  • Gruppe 1: 8 pers
    • 4 pers Lage pølser
    • 2 pers Lage alkoholfri Coctail
    • 2 pers lage Kuvertrundstykker
  • Gruppe 2: 6 pers
    • 2 pers lage pepperbakt Laks
    • 2 pers lage pepperrotkrem
    • 2 pers lage Salatseng
  • Gruppe 3: 8 pers
    • 2 pers lage Stekt svinenakke
    • 2 pers lage Rotmos
    • 2 pers lage Grønnsaker
    • 2 pers lage saus
  • Gruppe 4: 8 pers:
    • 2 pers lage Sjokoladefondant
    • 2 pers lage Marinerte frukter
    • 4 pers Borddekking

Dette har blitt til en spennende og velsmakende treretters meny bestående av:

Alkoholfri Cocktails

Forrett

Ovnsbakt laks m/pepperrotkrem på salatseng med hjemmelaget rundstykke/brød

Hovedrett

Ovnsstekt svinenakke & lammepølse, sauterte grønnsaker, med rotmos og sjysaus

Dessert

Sjokoladefondant m/chili og vanilje og eksotisk fruktkompott

 

Etter matservering og spising sammen, har det så vært rydding og oppvask i tillegg til oppsummering og avslutning.

Alle de involverte har vært kjempefornøyd med besøket og elevene fra Presterød har både opplevd og lært mye de kan ta med seg videre når de skal finne ut hva de skal bli når de blir store.