Vi dekker til fest - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 20. apr. 2017
  • 28. nov. 2017

Vi dekker til fest

For andre året på rad er 9.klasse fra ulike ungdomsskoler på besøk for å delta i undervisingen sammen med våre Vg2-elever på kokk- og servitørfag.

Som et ledd i rekrutteringen till Restaurant- og matfag (RM)  inviterer videregående skoler til arrangementet "Vi dekker til fest" én gang i året. Da inviteres 9.klasse fra ungdomsskolene til å være med på tre dager i utdanningsløpet til elever på kokk- og servitørfag i vg2.  Dette er en unik mulighet for elever til å få ta del i hva utdanningsprogrammet går ut på, samt lære litt mer om videregående skole.

I dag var det elever fra Kongseik som tok del i planleggingen og tilberedningen av en 3-retters middag. Våre elever i Vg2 fungerer som lærere og lager grupper som har ansvaret for de ulike rettene, og våre elever og ungdomsskoleelevene jobber da sammen om et felles prosjekt. Etter at maten er laget er det servitørjobben som står for tur, og da er det opplæring i hvordan en best mulig kan fungere som det. En nyttig og annerledes skoledag for både våre elever og ungdomsskoleelevene.

"Vi dekker til fest" er et arrangement i regi av Kokkenes mesterlaug, Opplæringskontoret for restaurant- og matfag og Kurs og opplæringskontoret for salgs- og matbransjen (KOM). Arrangementet ble starter i Trondheim for fem år siden og der har de allerede sett en økning på 27-28% i søkingen tild ette utdanningsprogrammet på videregående. Også Greveskogen vgs har en markant øking i søkere til RM for neste skoleår, så vi gleder oss!

Menyen i dag bestod av:

Forrett:

Ovnsbakt salmalaks med pepperrotkrem på salatseng. Kuvert rundstykke

Hovedrett:

Ovnsstekt svinenakke og lammepølse, sauterte grønnsaker, rotmog og sjysaus.

Dessert:

Sjokoladefondant med chili- og vanilje- og eksotisk fruktkompott.

 

Vi dekker til fest

 

Vi dekker til fest