Aksjon Colombia - Vestfold fylkeskommune '
  • 08. okt. 2013
  • 03. mar. 2017

Aksjon Colombia

Årets temdag for Aksjon Colombia er 25.oktober, mens selve innsamlingsdagen er fredag 28.oktober

Greveskogen videregående skole arrangerer også i år Aksjon Colombia der elevene samler inn penger til barnehjemmet  Luz y Vida i hovedstaden Bogóta. Her får barn fra fattige familier og gatebarn en trygg oppvekst slik at de selv kan klare seg som voksne. Barnehjemmet driver også skole.

På temadagen tirsdag 25.oktober er det foredrag og aktiviteter som skal motivere til aksjonsdagen fredag 28.oktober. Da vil elevene samle inn penger til barnehjemmet ved selv å arbeide eller samle inn penger ved hjelp av egne bøsser .

Temadag

På årets temadag for Aksjon Colombia 25.oktober er det lagt opp til et spennende program.

Les merom temadagen  her

På besøk

I 2009 dro rektor Hans Kristian Voje og lærer Marius Vøllestad, sammen med to elever til Bogóta og barnehjemmet vi samler inn penger til. Rektor forteller om turen og opplevelsene derfra.

Fagkoordinator i språk, Dag Ole Kjebekk, tar for seg en kort innføring i spansk og lærer bort kunsten å skrive postkort. En viktig lære og opprettholde i dagens digitale samfunn.

Lærer Jon Kjetil Auen har besøkt Bogóta ved flere anledninger, og har oppholdt seg der i lengre perioder. Han forteller om sitt møte med byen og hverdagslivet.

Røde Kors har jobbet i mange land, og Colombia er ett av dem. Også i år får vi besøk av en av dem som har vært stasjonert der, Ellen R. Gilbert.

Fotballens innvirkning på samfunnet er stor i Sør-Amerika. Kriger har blitt startet, spillere drept, mens andre er opphøyd til helter i fotballens navn. Bjarne Hangård forteller og setter i stand et rollespill med korrupt dommer og urettferdige avgjørelser.

I tillegg blir det muligheter til å utforske det colombianske kjøkkenet, være med på dramaleker og nærmere bestemt forumspill, det blir film fra landet, og colombianske gateleker og oppgaver.