Grevefestivalen - Vestfold fylkeskommune '
  • 20. mar. 2014
  • 03. mar. 2017

Grevefestivalen 2014

Hver vår arrangerer våre musikk- og dramaelever Grevefestivalen. Over en uke spilles ulike forestillinger innen forskjellige sjangre, for å vise fram mangfoldet innen estetiske fag.

Fra 1.- 5.april ble Grevefestivalen arrangert. Den er satt opp av elever på musikk, dans og drama.

I en uke har de spilt ulike forestillinger innen forskjellige sjangre, for å vise fram mangfoldet innen estetiske fag.

3MDA hadde en helt spesiell forestilling å vise fram. Blant Greveskogens elever befant det seg en heldig vinner av Grevefestivalens tekstkonkurranse, som fikk den ære å få sin tekst bearbeidet til en scenisk fremføring. Vinneren av tekstkonkurransen var Arild Julius Østrem med teksten Korleis heidre Grunnlova (PDF). De andre vinnerne som fikk hederlig omtale og en bokpremie var Kristoffer Gregersen, Judith Westerlund og Caroline Macri. Her følger deres tekster Adonis (PDF),  Hei jeg ødelegger deg (PDF).

- Her har vi vært nødt til å tenke helt annerledes, og latt oss inspirere av teksten. Det blir lite tekst i selve fremføringen, men dramtikerens tekst inngår i forestillingens tekst som stemme, bevegelser og bruk av rom, forteller regissør, Lillan Strand.  I Vg3 jobber elevene mye med moderne teaterformer som performance og postmoderne teater, og da ble denne forestilling en gyllen anledning til å vise fram nettopp denne sjangeren.

- Vi viser teksten gjennom fysiske handlinger, og har latt oss inspirere av temaene i teksten. Dette er en simultanforestilling der montasjeteknikk står sentralt, forteller elev og skuespiller, Henriette Grøtting Kihle. Det er to grupper som har jobbet med hver sin tekst, og det har vært eksperimentelt og utfordrende for alle parter. Noe å glede seg til for publikum som er velkommen i biblioteket på fredag. Forestillingen har fått navnet Anastasis som betyr oppstandelse.

Anastasis i biblioteket         Anastasis i biblioteket

Publikum som har besøkt de ulike forestillingene og oppsetningene har vær meget begeistrert, og det er hyggelig at festivalen i år har truffet et større publikum enn i fjor. Vi håper dette blir en tradisjon som kan gjennomføres til større og større begeistring hvert år. All ære til elevene og ansatte som alle har jobbet hardt og vært sterkt delaktig i hele festivalen! Vi på Greveskogen er stolte over det som har blitt vist, og arbeidet som er lagt ned.

Målet med festivalen har vært å vise fram variasjonen innen de ulike sjangrene innenfor musikk, dans og drama, samtidig som det er en arena for å vise fram hva man gjør som elev på denne studieretningen.

Noen smakebiter fra forestillingene følger her.

Glimt fra Peer Gynt

Klassisk konsert i biblioteket                  Klassisk konsert i biblioteket

InFluit på Greveskogen

Foto: Gudmund Nese, Marius N. Gundersen og Sabine Skarstad