Greveskogen +Tanzania = sant - Vestfold fylkeskommune '
  • 14. nov. 2013
  • 03. mar. 2017

Greveskogen + Tanzania = sant

Siden 2004 har Greveskogen vgs deltatt i et skoleutviklingsprogram med to skoler i Tanzania.

De to skolene; Usagara Secondary School og Mkwakwani Secondary Scool ligger begge i Tanga i Tanzania. Hver vinter reiser utplukkede elever og to lærere, Camilla V. Hellern og Rune Henningsen, som har ansvaret for prosjektet, til Tanzania i to hele uker. Der bor de privat hos familier og lærer seg å kjenne hverdagslivet for unge mennesker på deres alder.

Senere på våren, rundt 17.mai, kommer så lærere og elever fra Tanzania på gjenbesøk for å lære mer om norsk kultur og liv, og da bor disse igjen privat hos våre elever.

Menneskerettigheter og skoledemokrati har i alle årene dette har pågått vært det overordnede temaet for utvekslingsprogrammet. Hvert år har utvekslingen vektlagt et bestemt emne, for eksempel disiplin, fordommer, stolthet, miljø, kvinnefrigjøring, likestilling og rasisme. I programmet blir det brukt mye rollespill og annen dramametodikk for å tydeliggjøre temane. Både norske og afrikanske elever har kommet tett på hverandres kultur, blitt utfordret og fått minner og kunnskap for livet.