Gullgreven - Vestfold fylkeskommune '
  • 11. nov. 2013
  • 15. nov. 2013

Gullgreven

Greveskogen vgs arrangerer sin egen filmfestival, Gullgreven.

Dette er en filmfestival for elevproduserte kortfilmer som foregår på fremmedsrpåk. Vi har hatt både italienske, spanske, tyske og franske filmer med i konkurransen.

Selve visningen skjer på Kilden kino, og vi har også en egen jury som kårer en vinner blant de ulike filmene. Her er det både mafiafilmer, kjærlighet, psykiske og fysiske utfordringer som blir tatt opp som tema, og elevene imponerer med sin filmatiske kunnskap.

Gullgreven ble arrangert første gang i 2011, og da fikk skolen og Den europeiske språkprisen spesielt for dette engasjementet. Avdelingsleder i språk, Ida Welhaven Heiberg, sendt inne en prosjektsøknad som førte til at Greveskogen vant i konkurranse med mange andre skoler.

Over 150 elever var den gang delaktige i at Greveskogen kunne smykke seg som språkprisvinner, og premien var på hele 25 000 kroner. Pengepremien ble brukt til å styrke skolens språkundervisning, og vi tilbyr også i dag både tysk, fransk, italiensk og spansk som fremmedspråk ved Greveskogen.