Ny inntaksforskrift for 2014/15 - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 12. feb. 2014
  • 03. aug. 2017

Ny inntaksforskrift for 2014/15

Ny inntaksforskrift som gjelder for videregående skole

Forskriften sier i §6-28:”Vilkåra for inntak til VG2 er at søkjaren har bestått i alle dei faga som er fastsette i læreplanverket for utdanningsprogrammet på VG1, også dei faga der det ikkje kan settast standpunktkarakter.

Vilkåra for inntak til VG3 er at søkjaren har bestått i alle dei faga som er fastsette i læreplanverket for programområdet på VG2 og utdanningsprogrammet til VG1, også dei faga der det ikkje skal setjast standpunktkarakter. “

 Dette innebærer at mange av de elevene som til 1. termin får karakteren 1 eller Ikke Vurdert i enkelte fag, vil kunne risikere å bli stanset i sitt videre skoleløp ved inntaket i juli dersom de ikke klarer å hente opp nivået til sommeren. De risikerer å måtte ta året om igjen for å ta igjen fag som ikke er bestått.  

Elever som ikke har bestått fag, kan enten søke om å være deltidselever eller å bli vurdert individuelt etter dokumentasjon. Skolen kan også i enkelttilfeller vurdere om eleven har tilstrekkelig kompetanse til å flyttes videre til neste nivå. De elever under 18 år dette gjelder, vil få eget skjema i posten, som skal underskrives av elev og foresatte og leveres tilbake til skolen.

 

Hans Kristian Voje

rektor