Lånekassen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • 03. mai. 2013
  • 03. aug. 2017

Lånekassen

Du må vente til du har fått opptak for skoleåret 2017-2018 før du kan søke om støtte fra Lånekassen.

Står du på venteliste, bør du vente til du har fått endelig opptak med å søke, slik at du slipper å søke på nytt. 

Søknadsfrist høsten 2017
Elever og studenter må søke før 15. november hvis de vil ha stipend og/eller lån for høstsemesteret. Fristen gjelder ikke for utdanning som starter senere enn ordinært løp.

Se www.lanekassen.no/soknader.

Frist for å melde fra om endringer
Fristen for å melde fra om endringer som kan føre til at eleven/studenten har rett til mer penger for høstsemesteret, er også 15. november. De som ikke melder fra om endringer, kan gå glipp av penger de har rett til.

Utstyrsstipend

er penger til nødvendig individuelt utstyr som du trenger i opplæringen, for eksempel kalkulator, kokkeklære eller idrettsutstyr.

Alle elever med ungdomsrett får utstyrsstipend fra Lånekassen. Stipendet er på kr. 991,-, kr. 2.195,- eller kr. 3. 666,- for hele skoleåret 2016-2017. Hvor mye du får er avhengig av hvilket utdanningsprogram du tar.

Bostipend

Du kan få et bostipend på 4 359 kroner per måned hvis du må bo borte fra foreldrene dine mens du går på skolen.

Nytt fra undervisningsåret 2016-2017 er at bostipendet blir behovsprøvd mot lærlinglønn. Det betyr at lærlinger som har lærlinglønn som er over grensene kan få redusert bostipend, eller miste retten til bostipendet. Les mer om behovsprøvingen av bostipendet mot lærlinglønn her.

Grunnstipend

Elever i videregående skole fra familier med svak økonomi kan få et grunnstipend på 1 055, 2 109 eller 3 167 kroner i måneden. Det er inntekten til foreldrene dine som avgjør om du kan få grunnstipend.

Du finner en mer utfyllende oversikt over de forskjellige typene stipend og lån for elever i videregående her.

Lurer du på noe om lån og stipend?

Sjekk ut lånekassens egne nettsider

Disse sidene er alltid oppdatert med siste nytt.

Lurer du på noe om lån og stipend?

Søknadsfristen i vårsemesteret er 15.mars. Fristen for å melde fra om endringer som kan føre til at eleven/studenten har rett til mer penger for vårsemesteret, er også 15. mars. De som ikke melder fra om endringer, kan gå glipp av penger de har rett til.