1STA på overnattingstur til Botnestua - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://www.facebook.com/HolmestrandVideregaendeSkole?fref=ts

 

  • Michelle Skjønsholt Wirgenes
  • 24. okt. 2016
  • 29. jan. 2017

1STA på overnattingstur til Botnestua

1STA, med lærerne Olav T. Bjørnstad og Michelle S. Wirgenes, dro i uke 42 på klassetur i Botnemarka. Et samfunn holdes ikke oppe av individualister, men av et sterkt kollektiv, noe elevene fikk føle på kroppen.

Alle elevene fikk ansvarsoppgaver som var nødvendige for å få leiren til å gå rundt. Kjøkkengruppa sørget for god mat til elevene, leirgruppa stod for oppsett av telt og presenning slik at alle hadde et sted å sove, og sosialgruppa sørget for aktiviteter og trivsel i gruppa.

Samfunnsfaglærer og primus motor for turen, Olav T. Bjørnstad, forteller entusiastisk om tanken bak turen og resultatet:

«Det var viktig med en slik tur med tanke på klassemiljø. Når man tas ut av komfortsonen og er avhengig av andre for selv å bli mett, varm osv. vil man knytte sterke relasjoner til hverandre, enten man er lærer eller elev. Mange fikk vist fram en side ved seg selv man i liten grad får vist på skolen, dette kan føre til økt respekt for hverandres styrker. Vi fikk også en felles opplevelse som elevene forhåpentligvis vil huske lenge».

Elevene ser også nytte av en slik tur. Johanna Helene Berge er svært positiv til initiativet til klassetur:

«Jeg syntes turen var både lærerik og spennende. Vi som klasse lærte også utrolig mye om og av hverandre».

Gruppa fikk besøk av både NRK radio og Jarlsberg Avis på turen. Les om turen i Jarlsberg i tirsdagsutgaven i uke 43 og hør radioinnslaget her!

Se timeplapse-film fra turen på vår facebookside!

Bilder fra klassetur i Botnemarka

Bilder fra klassetur i BotnemarkaBilder fra klassetur i BotnemarkaBilder fra klassetur i BotnemarkaBilder fra klassetur i Botnemarka

Bilder fra klassetur i BotnemarkaBilder fra klassetur i BotnemarkaBilder fra klassetur i BotnemarkaBilder fra klassetur i BotnemarkaBilder fra klassetur i BotnemarkaBilder fra klassetur i BotnemarkaBilder fra klassetur i BotnemarkaBilder fra klassetur i Botnemarka