Fagdag på Høgskolen i Sørøst-Norge. - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://www.facebook.com/HolmestrandVideregaendeSkole?fref=ts

 

  • 20. mar. 2017
  • 13. des. 2017

Fagdag på Høgskolen i Sørøst-Norge.

Alle vg3-elevene på Holmestrand vgs var fredag 17. mars på Bakkenteigen for å ha fagdag i norsk, i regi fakultet for humaniora og utdanningsvitenskap, institutt for språk og litteratur.

Temaet var eksamen, og dagen var delt inn i noe faglig gjennomgang i plenum og noe work shops i grupper. Før lunsj var det skriftlig eksamen på agendaen, mens muntlig eksamen fikk oppmerksomheten etter lunsj.

 

Det er fint for oss å samarbeide med høgskolen på denne måten. Selv om vi i utgangspunktet allerede har gode resultater, peker en forskningsrapport fra 2015 på at vgs-elever nødvendigvis ikke er studieforberedt etter å ha gått et studieforberedende eller studiespesialiserende løp. Et felles mål for et dette samarbeidet er å styrke overgangen mellom vgs og høgskolen, sier studierektor på Holmestrand vgs, Dag-Olav Røed Johnsen.

 

 

Opplegget fra høgskolelektorene traff godt. Ifølge elevene var det en del fagstoff som var kjent fra før, men det kom også mange nye tips og triks for å få eksamenene som nå venter til å bli en positiv opplevelse som ender med gode resultater.

 

Og nettopp gode resultater kan bli en fordel for elevene som snart skal søke og konkurrere om å komme inn på valget sitt på videre studier. Og for høgskoler og universiteters del, kan de nå vite at elevene fra Holmestrand vgs er litt ekstra rustet for å mestre hverdagen som student.

 

 Bilder fra fagdag

 Bilder fra fagdag

Bilder fra fagdag