Finansminister Sigbjørn Johnsen besøkte Holmestrand vgs - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://www.facebook.com/HolmestrandVideregaendeSkole?fref=ts

 

  • Dag-Olav Røed Johnsen
  • 29. aug. 2013
  • 29. jan. 2017

Finansminister Sigbjørn Johnsen besøkte Holmestrand vgs

Tirsdag 27.08 besøkte finansminister Sigbjørn Johnsen Holmestrand vgs, for blant annet å holde foredraget “Norsk økonomi på 30 minutter” for elevene med samfunnsfag og programfaget politikk og menneskerettigheter.

Vel så mye snakket riktignok Sigbjørn Johnsen om hvor viktig det var å være engasjert i noe, enten om det er i lokalsamfunnet, idretten, politikk eller andre ting.

- Det å være engasjert vil si at du påvirker din egen og andres verden. Det er en fin følelse å se en positiv endring bli gjort, og vite at man har en del av æren for det.

Sigbjørn Johnsen var selv delaktig i å få lovfestet retten for alle i Norge til å kunne ta videregående skole, samt det å få senket stemmeretten i Norge fra 20 til 18 år.

Finansministeren snakket dermed videre om viktigheten av det å faktisk bruke stemmeretten sin. Tall viser nemlig at det er bekymringsverdig liten valgdeltakelse blant nordmenn under 30 år. 

- Rundt omkring i verden finnes det mennesker som har dødd, blødd, blitt arrestert og torturert på grunn av politiske valg. Vi skal sette pris på hvordan vi har det i Norge, og forstå viktigheten av det å stemme. Politikken påvirker mye om de store talla, men mest om dere – og resten av menneskene i Norge, sa Johnsen til et

Avslutningsvis ble det åpnet for spørsmål fra elevene, og ministeren måtte svare på spørsmål om alt fra valutaendringer, dårlige veier, stengte svømmehaller og om hvorfor det er slik at enkelte skoler i Norge sliter med dårlig inneklima til tross for Norges gode økonomi.

Elevene fulgte godt med på hva Sigbjørn Johnsen hadde å si, og mange ga uttrykk for at det var både engasjerende og inspirerende å få besøk av selveste finansministeren.