Foredrag med Marco Elsafadi første skoledag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://www.facebook.com/HolmestrandVideregaendeSkole?fref=ts

 

Profilbilde Marco Elsafadi
  • 15. aug. 2014
  • 29. jan. 2017

Foredrag med Marco Elsafadi første skoledag

Første skoledag får skolen besøk av Marco Elsafadi. Kl. 1300 møter alle elever og lærere i Høyanghallen for et motivasjonsforedrag som skal sparke igang skoleåret.

Marco Elsafadi er en svært etterspurt foredragsholder og holder over 200 foredrag i året. Han har holdt foredrag for varierte målgrupper i næringslivet og det offentlige og fikk prisen for «Årets mest fengslende foredrag» i 2005 og «Årets foredrag» i 2006 av kursarrangøren Confex. 

I 2014 deltok han og vant Mesternes Mester på NRK. 

Marco Elsafadi er født i en FN-leir i Libanon og var flyktning i 12 år før han fikk opphold og senere statsborgerskap i Norge i 1987. 

Han har gjort seg bemerket som basketballspiller i eliteserien med 12 år på det norske landslaget.  I tillegg er han stifter av organisasjonen New Page som jobber med vanskeligstilt ungdom og har kontorer i Bergen, Stavanger og Oslo. 

I 2009 forandret livet til Marco Elsafadi seg dramatisk. Han ble rammet av en nervesykdom som førte til at han måtte sitte i rullestol. Legene fortalte ham at veien tilbake ville bli tung, og med knallhard trening, enorm viljestyrke og et positivt fokus klarte han å kjempe seg ut av rullestolen igjen. 

Under Idrettsgallaen 2006 fikk han dessuten prisen som "Årets forbilde" for sitt engasjement på og utenfor banen, og for sitt arbeid i New Page fikk han utdelt Åpenhetsprisen 2007 av Mental Helse. I 2008 fikk han Amalie Laksovs Minnepris for sitt engasjement for menneskerettigheter.

Marco Elsafadi holder foredrag innenfor en rekke ulike emner, og han skreddersyr foredragene sine etter kundens behov.

En treffende beskrivelse av Marco som foredragsholder er denne tilbakemeldingen: 

Det var som god kunst, universelt og selvsagt, men rørte ved noe som er grunnleggende i oss som mennesker. Å kunne si så mye om fenomenet mobbing og forebygging av dette, uten å eksplisitt gjenta det for ofte var stor pedagogikk. Det er sjelden at så mange har gitt så gode tilbakemeldinger på en foredragsholder.

(Hentet fra foredragsholderens bookingsside)