Holmestrand VGS har vunnet en 3D-printer! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://www.facebook.com/HolmestrandVideregaendeSkole?fref=ts

 

  • 11. feb. 2017
  • 13. des. 2017

Holmestrand VGS har vunnet en 3D-printer!

Studierektor ved Holmestrand, Dag-Olav Røed Johnsen, leverte en glitrende begrunnelse i konkurransen om å vinne en 3D-printer til skolen.

Torsdag kunne han fornøyd konstatere at Holmestrand VGS ble vinneren av konkurransen, og dermed eier nå skolen en splitter ny 3D-printer. Skriveren ble høytidelig overrekt av IKT-sjef Jens Bonde Rydhagen i lunsjen på torsdag foran et knippe overraskede og positive lærere. Her er det kun fantasien som setter grenser for hvordan printeren kan nyttiggjøres i ulike programfag ved skolen, noe som begrunnelsen også understreker:

 

«Ønsker altså med dette 3D-printeren til Holmestrand. Vi er en liten skole med en stor bredde. Bredden i tilbudet gjør at mange elever kan nyttiggjøre seg printeren, men på ulikt vis som kan være med på å inspirere og utfordre hverandre til å tenke annerledes og på en fremtidsrettet måte. En idé er å kjøre konkurransekonseptet videre ved å la ulike klasser/fag konkurrere om å på en best mulig måte la sitt fagspesifikke innhold la seg representere via en 3D-print. Disse må naturligvis bli til en utstilling, med en tilhørende forklaring i tekst som summerer opp det elevene har lært om temaet. En interessant måte å koble seg på dette med å synliggjøre læring på.

 

Når det kommer til lærere har det vært et generasjonsskifte i lærerstaben, der vi nå har en stor andel av fremoverlente, teknologiinteresserte lærere som jeg er overbevist om at kommer til å benytte seg av utstyret med stort engasjement.

 

Utfordringen din gikk ut på å finne kreative måter å bruke 3D-printer i skolen. Dermed blir kanskje ikke deler til TIP-utstyr, replika av kroppens organer i naturfag eller helse- og oppvekstfag godt nok svar. Ei heller konkreter til utforskning i matematikk, fysikk eller biologi.

 

 

Her er derfor en «Kreative ideer topp 5»:

 

 5: Printe et fullskala PCB med masse SMD og en kul FPGA. (Hilsen Lars Jakob)

 

 4: Nye MK med fokus på ungt entreprenørskap: Design og salg av alt fra søte smykker til skumle monstre. Print on Demand-tjeneste.

 

 3: Designe og printe blader fra ulike trær. For første gang kan allergiske elever få et skikkelig innblikk i hva naturen tenker med sin utforming.

2: Helse og oppvekst: Prosjekt med bruk av 3D-printer i prosjekt med barnehagen for tidlig innsats og barns forståelse for utforming av design med teknologiske hjelpemidler.

 

 1: Design og print av mat på restaurant og –matfag/kokk og servitør for fokus på estetikk. Først gjennomgående designprosesser i lys av komposisjonsprinsipper som deretter printes ut før de plasseres på tallerken. Ved å luke bort alle faktorer som har med smak å gjøre, vil fokuset bli rent estetisk. Dermed har man en modell man skal jobbe med når maten tilberedes på ordentlig. Sammen om Vestfolds fremtid i Michelinguiden!

 

 Siden Holmestrand vgs er en liten skole har vi begrenset budsjett, og jeg anser derfor at den beste mulighet vi har for realisering av overnevnte ideer (inkl. de mindre kreative, men allikevel gode) er med litt hjelp fra dere via denne konkurransen.
Krysser fingrene for positivt svar!»."

Fornøyd studierektor

 En meget fornøyd Dag-Olav Røed Johnsen forteller at dette er både spennende og nyttig for skolen:

"Den teknologiske utviklingen raser av gårde. Det er viktig for skolene å holde tritt med denne utviklingen for å oppleves relevant og samtidig ruste elevene for en fremtid som vi vet vil sette krav til digital kompetanse. I tillegg gir teknologi som 3D-printing nye spennende muligheter for læring. Det skal bli interessant å følge hvordan man vil ta den i bruk her på Holmestrand."

Vi gleder oss til å se de første produktene blir produsert med den nye 3D-printeren!

Bilder 3D printer

 Bilder 3D printer