Innholdsrik fagdag i samfunnsfag for 1STA! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://www.facebook.com/HolmestrandVideregaendeSkole?fref=ts

 

  • 01. sep. 2016
  • 29. jan. 2017

Innholdsrik fagdag i samfunnsfag for 1STA!

I år har skolen startet med fagdager hver fredag. Først ut for 1STA var samfunnsfag i uke 34. Det ble en variert og innholdsrik fagdag!

Samfunnsfaglærer Olav T. Bjørnstad hadde lagt opp til en variert fagdag med både inne- og uteaktiviteter hvor konkurranseinstinktet stod i sentrum.

Dagen startet med intoduksjonsforelesning om norsk politikk. Deretter ble elevene delt inn i grupper som skulle representere hvert sitt politiske parti. Gruppene ble sendt ut av bygget for ulike aktiviteter, og noen steder måtte man på med gymtøy og vise krefter i bl. a. tautrekking mellom partiene for å høste poeng! Her måtte elevene dessuten være kreative med blant annet å lage en grafisk fremstilling som tydelig viste hvilket parti de tilhørte, dette krevde bildedokumentasjon. Videre måtte gruppene finne en person over 18 år og intervjue personen om hvorfor de har valgt å stemme på et bestemt parti. I tillegg var både en matteoppgave og en menneskelig statue (!) involvert i oppgavene.

Elevene avsluttet dagen med gruppearbeid og presentasjon av gruppens parti og dagens hendelser. Alt i alt en virkelig vellykket første fagdag dette skoleåret!

Bilde fra fagdagBilde fra fagdagBilde fra fagdagBilde fra fagdagBilde fra fagdagBilde fra fagdagBilde fra fagdag