Temadag med besøk av Just Unity - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://www.facebook.com/HolmestrandVideregaendeSkole?fref=ts

 

  • 04. nov. 2016
  • 29. jan. 2017

Rikholdig temadag med gruppearbeid, foredrag og kanonballturnering.

Hele skolen samlet seg i dag for en annerledes fredag knyttet til temaet inkludering.

Vi fikk besøk av Just Unity som holdt et tankevekkende foredrag om konsekvensene av radikalisering og ekstremisme. Dagen ble avsluttet med høy intensitet i flerbrukshallen der 2MK gikk av med seieren i årets kanonballturnering!

Besøk av Just Unity

Dagen startet i klasserommene med forberedelser og oppgaver knyttet til foredraget fra Just Unity, der inkuldering stod i sentrum. Elevene fikk utforske begreper som «radikalisering», «ekstremisme» og «terror». Videre samlet vi oss i flerbrukshallen der Just Unity, bestående av Yousef Bartho Assidiq og Faten Mahdi Al-Husseini, fortalte sine sterke historier som tydelig gjorde inntrykk på alle i salen. Maja Lønn Hogstvedt fra 2STA skryter av foredraget og dagen som helhet:

«Det var et veldig bra foredrag og særlig Yousef gjorde sterkt inntrykk. Jeg synes en slik dag med både foredrag og kanonballturnering er veldig fint.»

Aurora Nesvoll Vangsnes og Maren K. Ursin Løken er begge enige i at de lærte noe av temadagen.

«Det var et veldig bra foredrag i dag, Yousef og Faten gav to sider av saken som var ganske ukjent for oss», sier Aurora. «Jeg hadde jo et bilde av hvordan det var, men visste ikke helt hvordan ting egentlig er, derfor var det veldig interessant å få et innblikk her. Dessuten gjør en slik dag at hele skolen gjør noe sammen, det synes jeg er veldig fint», avslutter Maren.

Kanonballturnering med høy intensitet

Alle klassene stilte lag i kanonballturneringen som avsluttet dagen. Temperaturen var høy og det var til slutt 2MK som stakk av med seieren i finalen mot 1STA. En positiv gjeng fra 3PB stod for dagens beste heiagjeng. Elevrådsleder Helene Fossum Grønseth er fornøyd med dagen som elevrådet i store deler var med og arrangerte.

«Det er godt med en slik dag. Vi får blandet oss litt og unngår klikker som lett kan oppstå i klasserommet. Her får vi samlet oss og det er fint å gjøre noe annerledes».

 

Bilder fra temadag

Bilder fra temadagBilder fra temadagbilderyousefBilder fra temadagkanonballkanonball