Tur til Horten Natursenter - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://www.facebook.com/HolmestrandVideregaendeSkole?fref=ts

 

  • 28. apr. 2015
  • 29. jan. 2017

Tur til Horten Natursenter

Helse- og oppvekstklassen var fredag 24.4 på sin årlige tur til Borre Vannet ved Horten og besøkte Horten Natursenter. I år var tema for opplæringen «Mat fra naturen».

Da vi ankom senteret ble vi møtt av lærer Andreas og hans 3 assistenter fra Høgskolen i Vestfold. Av disse var det Alfonso fra Spania, Denis fra Tyskland og Ann Sofie fra Norge. De har nå praksis på senteret som en del av et valgfag i Villmarksliv. Til sammen skapte dette teamet en flott dag for alle oss fra Holmestrand videregående skole og ikke minst måtte vi praktiserer vår engelsk denne dagen!

Lærer Bettina hadde ønsket seg en rotur på vannet før vi skulle ta opp fiskegarnet. Dette gikk veldig greit for enkelte elever, men ble en utfordring for de som har vært lite i båt. Men til slutt fikk alle dette såpass godt til at vi rodde helt syd og gikk i land ved utløpet av Sandeelva. Her fikk vi se på Beverens herjing med trærne og hvor den holder til. Vi pratet nok litt høyt, for vi så ikke noe Bever – den hadde nok gjemt seg.

Garnet vi dro opp var fult av små Karpe-fisk, og disse var for små til at vi kunne lage mat av dem. Godt at vi hadde med pølser i sekken, men først måtte vi lage bål og tenne på uten fyrstikker!

Rundt bålet hadde elevene mange ideer og innspill til mat vi kan lage på bål når vi er på tur med ulike brukergrupper, sånn som pinnebrød, popcorn, ostesmørbrød, grønnsaker og fisk i folie.

På vår tur rundt senteret fant vi denne årstiden mye ramsløk som kan brukes til krydder i maten, i wok og i ulike pestoer. Vi fant en stor einebusk som Andreas klippet stenger av og da vi kom tilbake til senteret lagde vi te av denne over bålet.

Vi fikk demonstrert en takkevariant som kan brukes til matlaging over bålet, men da vi skulle ta denne i bruk, så var vi godt over den tiden vi skulle være på senteret og vi måtte si takk for oss for å rekke bussen hjem.

Lærer og elever sender en stor takk til alle på senteret som laget en flott dag for oss og vi håper å kunne komme tilbake til høsten.