Tyskelever på språktur! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://www.facebook.com/HolmestrandVideregaendeSkole?fref=ts

 

  • Line Håbrekke Rolstad
  • 20. apr. 2016
  • 29. jan. 2017

Tyskelever på språktur!

Reisedagbok fra Tyskland

Dag 1:

Vel fremme i Berlin ble vi hentet av språkskolen, Carl Duisberg. Elevene ble kjørt til sine vertsfamilier, hvor de skal bo sammen to og to hele uken. Alle ble godt mottatt og boforholdene går foreløpig veldig bra. Det er morsomt å høre historiene elevene forteller om det de opplever, både med familiene og andre steder. Allerede etter noen timer i byen virker det som om elevene har fått flere gode og morsomme opplevelser.

Alle fikk utdelt et kart og billett til kollektivtransporten, og de fikk i oppdrag fra oss å ta banen fra vertsfamilien og ned til byen på egenhånd. Til tross for noen bomturer, gikk dette veldig bra. Når alle var samlet og hadde spist litt mat, gikk vi til språkskolen for å lokalisere den. Etter dette var det Dunkin Donuts og Starbucks som fristet elevene, så da ble det det. Mette og fornøyde skilte vi lag, og trakk tilbake til vertsfamiliene for kveldsmat.

 

Dag 2:

Michaela og jeg møtte elevene klokken 09.00 utenfor språkskolen. Her ble vi mottatt av læreren som skal følge dem denne uken. De skal ha undervisninga hver dag fra klokken 09.00 -13.30. All undervisning skjer på tysk. Vi møtte noen stole elever etter første undervisningsdag: «Vi har lært å telle til hundre på tysk» J.  Etter skolen spiste vi pizza, så gikk turen til Zoo Berlin.

Noe slitne etter første dag, reiste de «hjem» til sine familier. De fleste elevene hadde avtale med vertsfamilien om å spise kveldsmat i syv-tiden. Vi møtte igjen elevene på Alexanderplatz klokken 20.30, og vi besøkte Fernsehturm, fjernsynstårnet. Dette er Berlins høyeste bygning med sine 368 meter. Lykken var enda større for gjengen, da de oppdaget at det var gratis WIFI i toppen av tårnet… J


Bildegalleri

Endelig Wifi... Filip, Isak og Alexander Klare for første skoledag! Kristoffer, Morten, Kasper, Filip og Niklas i fjernsystårnet. Marie og Veronika på Gardemoen Simen, Vetle og Kristoffer. Vel fremme etter å ha tatt banen på egenånd for første gang Veronika, Marie, Neshorn, Vetle og Velte