Ut i verden – ditt valg, dine muligheter - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS
  • https://www.facebook.com/HolmestrandVideregaendeSkole?fref=ts

 

  • 03. feb. 2014
  • 29. jan. 2017

Ut i verden – ditt valg, dine muligheter

Studenter fra 8 universitets- og høyskoleinstitusjoner møtte opp på Holmestrand vgs, onsdag 29. januar på universitetsturneen.

De startet med en felles økt i auditoriet der masterstudent i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Astrid Furuseth hadde en generell innledning om hva er en student, og hva er det viktig å ta høyde for når man skal begynne å studere. Hun la veldig vekt på eget valg og følge interesser og drømmen. «Det å være student er gøy, men er hardt arbeid». Hun gikk gjennom de forskjellige gradene utdanningssystemet har, forskjellen mellom høyskole og universitet, og muligheter for utenlandsstudier. Alle 8 fortalte kort om sin institusjon på en saklig og informativ måte. Etter fellesøkten valgte elevene to institusjoner som de ønsket å få vite mer om.

 - Jeg er veldig fornøyd med dagen i dag, fortalte Ida Njøten i 3STB.

- Nå kan jeg kun fortelle fra mitt perspektiv, men jeg fikk mer informasjon enn det jeg har fått før. Det virket som om de som informerte kunne stoffet sitt, og var veldig behjelpelig til å svare på spørsmål jeg hadde. De fortalte generelt om studietilbudene, men også litt spesifikt om det var noe vi ville. Jeg synes det var veldig beroligende å høre om alternative måter å oppnå målet sitt, og at man ikke må gå den "tradisjonelle" veien. En annen positiv ting jeg synes det er viktig å trekke fram er at alle fortalte om mulighetene rundt, altså bolig, støtte til penger og lignende. Det var veldig bra! 

I tillegg til tredjeklasseelevene, fikk også elever i 2STAB høre på mulighetene for videre utdanning, noe blant annet Janna i 2STA syns var fint:

- Jeg synes det var veldig interessant og høre om høyskole og universitet allerede i andre klasse på videregående! Dette gjør at vi har enda mer tid på å tenke og fundere på valg vi senere vil ta. Jeg synes også det er bra det er studentene som holdt foredrag idag. På denne måten får vi helt ærlige meninger fra folk som selv går på skolene. 

Det var nok en del som kom et lite skritt nærmere sitt karrierevalg i dag. 

Husk søknadsfristen 15. april